TikTok'ta 'Türkiye' skandalı! Yüz binlerce hesap çalındı

TikTok'ta 'Türkiye' skandalı! Yüz binlerce hesap çalındı

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir olan TikTok'ta büyük bir skandal yaşandı. ABD basınında yer alan haberlere göre, Nisan ayında Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı. Öte yandan sistemdeki zafiyetin geçen yıl TikTok yöneticilerine iletildiği fakat maliyetler nedeniyle adım atılmadığı bildirildi.

Türkiye'deki sosyal medya kullanıcıları arasında oldukça popüler olan TikTok, aynı zamanda ABD - Çin rekabeti nedeniyle büyük güvenlik tartışmalarının da odağında. ABD merkezli medya kuruluşu Forbes'da yer alan bilgilere göre Nisan 2023'ta Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı.

BİLDİRİLDİĞİ HALDE ÖNLEM ALINMADI

Öte yandan, TikTok'un güvenlikten sorumlu yöneticisi Kim Albarella'ya sistemdeki zafiyetin geçen yıl iletildiği ama TikTok'un maliyetler nedeniyle adım atmadığını öne sürüldü. TikTok'un gönderdiği tek kullanımlık şifrelerin üçüncü kişiler tarafından görülebildiği belirtildi. Forbes'un haberine göre İngiltere merkezli istihbarat şirketi GCHQ, Çinli sosyal medya devini de bilgilendirdi.

DAHA ÖNCE BU BOYUTTA BİR HESAP ÇALMA VAKASI YAŞANMADI

Saldırıların Tükiye'deki seçimlerden önce gerçekleşmesi bunların bilinçli olarak yapıldığı iddialarına da neden oldu. Nisan 2023'teki saldırının TikTok'taki en büyük güvenlik zaafiyeti olduğu belirtildi. Daha önce platformda bu boyutta bir hesap çalma vakasının yaşanmadığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN