Tüm Türkiye’de geçerli! Sağlık sektöründe beyaz bayrak göründü! Hem hastaları hem çalışanları ilgilendiriyor

Tüm Türkiye’de geçerli! Sağlık sektöründe beyaz bayrak göründü! Hem hastaları hem çalışanları ilgilendiriyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sağlık çalışanlarına mektuplu mesaj. Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. “Beyaz Reform” sözleriyle duyurdu. İşte Fahrettin Koca’nın o açıklamaları…

Sağlık sektöründe yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tüm sağlık çalışanlarına mektup göndererek beyaz platform dönemini duyurdu. Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar için “Beyaz Reform” dönemi işaret edildi. İşte Fahrettin Koca’nın o açıklamaları…

İYİLEŞTİRME YAPILACAK


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İkinci Beyaz Reform Dönemi için düğmeye bastı. Tüm sağlık çalışanlarına gönderilen mektup ile duyurulan yeni sistem detayları da merak ediliyor. Büyük bir sağlık savaşı verilen bu günlerde sağlık mesleğinde çalışan herkesin daha yüksek ve saygınlık duyulan çalışma şartları ve her bakımdan iyileşme kararını alındığını belirten Bakan Koca, Beyaz Reform sürecinin başlatılacağını duyurdu. Bu süreç içerisinde planlı, sonuç alıcı bir şekilde mevcut tüm imkanları harekete geçirmeyi amaçladıklarını belir Bakan Koca, yeni imkanlar oluşturmaya çalıştıklarının altında çizdi. Sağduyu içerisinde sonuç almanın örneğini yaşadıklarını ifade eden Bakan Koca, doğru tutumun bu olduğunu dile getirdi.

fahrettin-koca-aa.jpg

Beyaz Reform’un ikinci döneminde daha etkin bir mücadele imkanı sağlandığını vurgulayan Fahrettin Koca, nöbet ücretlerinin arttırılması, enflasyona karşı halkın korunması, sağlık çalışanları için gerçekleştirilen sabit ödemenin emeklilik kapsamında sayılması gibi farklı konular üzerinde çalışmalar yapılacağına vurguladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Yapılan yeni düzenleme hakkında önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni düzenlemeye şu sözlerle açıkladı:

"Uygulama öncesinde sizlerin de geliştirici düşüncelerini almayı arzu ediyorum. Bu vesile ile vermek istediğim iki önemli haber var: Beyaz Kod sisteminin bir alt aşaması olacak ve muhtemel bir riske karşı devreye girmeye hazır, polis karakoluyla irtibat halinde çalışacak yeni bir sistemin yazılımı tamamlanmak üzeredir. Öte yandan, polis ve güvenlik görevlisi sayısı da yakında artırılacak. Tüm sorunlara karşı başarıya ulaşmamız için bizim kararlılığımızın sizin desteğiniz ile bütünleşmesi gerekiyor.


Dönemsel haletiruhiyemizin, sorun çözme amacı yerine başka amaçlar güttüğünden pek emin olamayacağımız taraflarca fırsat bilinmesine izin vermemeliyiz.”

saglik-calisani.jpg

HEM HASTALARI HEM ÇALIŞANLARI İLGİLENDİRİYOR

Beyaz Reform düzenlemesinin ilk döneminde elde edilen kazanımların sağlık çalışanları kadar hastaların da yararına olduğunu işaret eden Bakan Koca, ikili yarar ilkesiyle yola devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Belirledikleri ilkelere zıt düşecek algıların oluşturulmasında kaçınılması gerektiğini söyleyen Fahrettin Koca, Beyaz Reform düzenlemesinin 2 dönemine odaklanılması gerektiğini vurguladı. Bakan Koca, “İkinci ‘Beyaz Reform’ döneminin başlamış olduğu haberini her birinizle paylaşıyorum. Sağlık sistemimiz ve sağlık çalışanlarımız için atılacak yeni adımların heyecanı ile sizlere çalışmalarınızda başarılar, insan hayatındaki yerinizi bilmenin mutluluğu ile dolu günler diliyorum." sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN