Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilcisi Taylan Erten hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilcisi Taylan Erten hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilcisi, 2018 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Taylan Erten hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilcisi, 2018 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Taylan Erten hayatını kaybetti. Erten'in cenazesi 18 Ağustos 2026 Salı günü Ankara’daki Karşıyaka Mezarlık Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Taylan Erten’in vefatının ardından “Ankara Temsilcimiz Taylan Erten’in vefatını öğrenmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar gazeteci ve yazar olarak mesleğimize, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne başarıyla hizmet eden meslektaşımızı hiç unutmayacağız. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

TAYLAN ERTEN KİMDİR?

1942 yılında Konya’da doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde eğitim gördü. Gazetecilik kariyerine 1962 yılında PTT NATO Dairesi’nde başladı.

Play Video

Ankara Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. Yerel Yönetim ve Ticaret Bakanlıklarında basın danışmanlığı görevlerini üstlendi.

1968 yılında Yenigün Gazetesi'nde çalışmaya başladı. Politika, Aydınlık, Yeni Asır ve Sabah gazetelerinde görev yaptı. Dünya Gazetesi’nin Ankara Bölge Koordinatörlüğü görevini yürüttü. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilcisiydi.
Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Ankara’daki Gazeteciler Cemiyeti ile Ulusal Politika Araştırmaları Vakfı üyesiydi. Evli ve bir çocuk sahibiydi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN