Türkiye'de bir ilk! Bakan Yumaklı müjdeyi duyurdu: Yerli ve milli o tohum tescillendi, artık milli çeşit listesinde

Türkiye'de bir ilk! Bakan Yumaklı müjdeyi duyurdu: Yerli ve milli o tohum tescillendi, artık milli çeşit listesinde

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) tarafından yürütülen çalışmalar sonunda neticeye erişti ve Türkiye için bir ilk yaşandı. Bakan Yumaklı, konuya ilişkin müjdeyi paylaşırken yerli ve milli o tohumun tescillendiği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, neredeyse 30 sene önce Türkşeker’e bağlı Şeker Enstitüsü tarafından bilimsel çalışmalar yapıldığını ve bu kapsamda yerli şeker pancarı geliştirme konusunda ciddi adımların atıldığını paylaştı. Bu doğrultuda Türkşeker ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Songül Gürel ve Prof. Dr. Ekrem Gürel ile Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu arasında 'Hastalık ve Zararlılara Dayanıklı Yerli ve Milli Şeker Pancarı Çeşitlerinin Islahı ve Tohum Üretimi' başlıklı bir protokol imzalandı.

yeni-proje-5.jpg

BAKAN YUMAKLI BİZZAT AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şeker pancarı tohumunun tescil edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Yumaklı, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de ilk! Yerli ve milli şeker pancarı tohumumuz tescil edildi. Gelecek yıl toprakla buluşacak yerli şeker pancarı tohumumuzun geliştirilmesinde emeği geçenlere sonsuz teşekkürlülerimizle.”

yeni-proje-6.jpg

Çalışmalarda emeği olan üniversite hocalarına ve Türkşeker çalışanlarına teşekkür eden Yumaklı, "Türkiye tohumculukta dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Her geçen gün de sıralamada yukarı çıkıyoruz. İnşallah gelecek yıl yerli şeker pancarı tohumlarımızı toprakla buluşturacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN