Türkiye’nin dört bir tarafı kuşatıldı! O musibet kollarını çektiğinde bayram edeceğiz… Az kaldı…

Türkiye’nin dört bir tarafı kuşatıldı! O musibet kollarını çektiğinde bayram edeceğiz… Az kaldı…

Türkiye'nin başına bela olan olay, uzmanlar tarafından paylaşıldı. Ülkede yaşanan felaketlerin en büyük sebebi olarak duyuruldu. Ortadan kalktığı gün tüm ülke derin bir nefes alacak. Uzun zamandır yer alan kuşatma yakın zamanda etkisini kaybedecek. İşte, Türkiye'nin başına bela olan detay...

Türkiye'nin başına gelen musibetlerin nedeni paylaşıldı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre kuşatmanın nedeni ortaya çıktı. Ülkenin yakasına yapışan musibetin gitmesiyle birlikte güneşli günler bekliyor. Oradan gitmezse daha birçok felaket bekleniyor.

MUSİBETLERİN NEDENİ BELLİ OLDU

Yaz mevsimi boyunca etkisini gösteren sıcaklıklar beraberinde birçok tehlikeyi de getirdi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kuraklık sorununa dair çözümler araştırılırken, uzman isimden şok eden paylaşım geldi. Yaz aylarında neredeyse hiç yağış almayan Türkiye, kuraklık sorunu ile başa baş kaldı.

Barajlardaki doluluk oranı yüzde 4'e kadar düşerken, nedeni açıklandı. Türkiye'nin etrafını kuşatan o felaket nedeniyle yağışların olmadığı belirtiliyor. Eylül ayı ile birlikte sıcaklıklar düşmeye başlasa da beklenen yağışların henüz gelmemesi tehlikenin boyutunu artırıyor.

f6oi4usxeaatd7m.webp

TÜRKİYE'Yİ KUŞATAN FELAKET

Türkiye'nin etrafını kuşatan o musibet sebebiyle yağışların gelmediği duyuruldu. Sosyal medya üzerinden hava koşullarına dair paylaşımlarda bulunan Kerem Ökten, asıl felaketi duyurdu.

Ülkemizde yağışların azalmasındaki nedeni paylaşarak, "Az yağış almamıza sebep olan yuvarlak içerisindeki yüksek basınç. Kollarını Ülkemize uzatıyor. Uzun zamandır orada. Çekildiği anda göğün kapıları açılacak..." açıklamasında bulundu.

Yüksek basıncın ülkemize olumsuz etkileri dikkat çekti. Yaz mevsimi boyunca yerinden ayrılmayan tehlikenin gitmemesi, Türkiye için felaket olacağı anlamına geliyor. Yüksek basıncın yerinden ayrılmasıyla birlikte, beklenen yağışların geleceği uzman isim tarafından belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN