Türkiye'nin korkulu sonu! Dünyaca ünlü enstitü yok olmanın eşiğindeki 5 ülkeyi açıkladı

Türkiye'nin korkulu sonu! Dünyaca ünlü enstitü yok olmanın eşiğindeki 5 ülkeyi açıkladı

Son zamanlarda Türkiye'de görülmeyen pek çok farklı olayın peş peşe meydana gelmesi bilim insanlarını da harekete geçirdi. Türkiye kaçınılmaz sona doğru gidiyor. Yapılan araştırmalar Türkiye'nin de yer aldığı coğrafya ile ilgili endişe verici boyutlara ulaştı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Almanya merkezli Max Planck Ensititüsü tarafından çıkarılan bilim dergisi Reviews of Geophysics Türkiye'nin yaklaşan sonunu gözler önüne serdi. Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'nun içerisinde bulunduğu bölge kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda sarsıcı sonuçlar ortaya çıktı. Daha önce benzeri görülmemiş Hava olaylarının görüleceği belirtilirken “iklim değişikliğinin merkezi” olarak tanımlandı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

TÜRKİYE'NİN KORKULU SONU

Doğu Akdeniz ve Orta Doğu bölgesi için tehlike çanları çalıyor. Yakın bir zamanda görülmemiş hava olaylarının görüleceği ifade edilirken bölgedeki sıcaklık artışlarını da küresel ortalamanın neredeyse iki katına ulaşacağı belirtildi.Belirlenen bölgeler kapsamında Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı araştırmada sıcak hava dalgaları, kuraklık, toz, fırtına, aşırı yağış gibi krizlerin görülebileceğinin altı çizildi.

turkiyenin-sonu.jpg

Bu yüzyılın sonuna kadar bölgede sıcaklıkların 5 dereceye kadar artacağı belirtilirken yaz aylarında ise benzeri görülmemiş kavurucu sıcaklıkların etkili olacağı vurgulandı. Reviews of Geophysics‘de yer alan araştırma kapsamında önlem alınmaması durumunda Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'nun ciddi bir iklim krizinin eşiğinde olduğu aktarıldı. Bölgelerin iklim değişikliğinin merkezi olarak tanımlandığı raporda bölge sıcaklıklarının da aşırı bir artış göstererek küresel ortalamanın iki katına çıkacağı aktarıldı.

kuraklik-2.jpg

SU VE GIDA KRİZİ YAŞANACAK


Araştırmalar kapsamında yağış miktarının azalması bölgede su ve gıda krizini de beraberinde getirecek. Tüm ekonomik sektörlerin krizden etkileneceği ifade edilirken bölgede yaşayan 400 milyon kişinin de yıkıcı etkilerle karşı karşıya kalacağı vurgulandı. Bu seviyelerinin artış göstermesi ile birlikte kıyı bölgeleri ile birlikte tarım alanlarının da yok olmanın eşiğine geleceği söylendi.

kurak-mevsim.jpg


400 milyon kişi için yıkıcı sonuçlara sahip olacağı söylenen rapor kapsamında iklim krizinin de ülkeler için ciddi boyuta ulaşacağı belirtildi. Krizin ülkeleri vurması ile birlikte Türkiye'nin bu durumdan ciddi bir şekilde etkileneceği ifade edilirken Yunanistan, Katar, Suriye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin de krizin eşiğinde olduğu söylendi. Siyasi krizlerin ve çatışmaların yaşandığı bölgede iklim krizi ile ilgili bir önlem alınmaması durumunda bu ülkelerin zor durumda kalacağının altı çizildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN