Ulaşım kartı kullananlar dikkat! Bunu yapanların kartı elinden gidecek, üzerine de para cezası kesiliyor

Ulaşım kartı kullananlar dikkat! Bunu yapanların kartı elinden gidecek, üzerine de para cezası kesiliyor

Belediyeler, toplu ulaşım araçlarında vatandaşlara çeşitli kategorilerde indirimli veya ücretsiz seyahat imkanı sağlıyor. Fakat hakkı olmadığı halde yakınlarından indirimli veya ücretsiz ulaşım kartı alarak kullananlar, belediyenin ulaşım bütçesine olumsuz etki ediyor. Bunu önlemek isteyen kurumlar, yeni yılda ağır yaptırımlar uygulamaya başladı. İşte, ceza yememek için dikkat edilmesi gerekenler...

Toplu ulaşım araçlarında kendilerine ait olmayan indirimli ve ücretsiz yolcu kartlarını kullananlara ağır cezalar geliyor.

Ankara'da toplu ulaşım hizmetinde usulsüz Ankarakart kullanımının artması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) bağlı Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü (EGO) harekete geçti.

ankara-ego-otobusleri.jpg

USULSÜZ ULAŞIM KART KULLANIMINA AĞRI CEZA

EGO, indirimli ve ücretsiz kartları haksız şekilde kullanan kişilere yaptırım uygulayacak.

Şoförlerin ve EGO personellerinin yapacağı denetimlerde, vatandaşların kendisine ait olmadığı tespit edilen Ankarakart'ına el konulacak ve 200 binişe denk gelen para cezası ödeyecek.

Cezayı ödeyen kişiler kartlarını tekrar alıp kullanmaya devam edebilecek.

Cezayı ödemeyenler indirimli veya ücretsiz kartlarından mahrum bırakılacak. Bu kişilerin ileride kart talep etmeleri de söz konusu olmayacak.

ankara-ego-otobus-binis-ne-kadar.jpg

GÜNCEL BİLGİLENDİRMELERİ RESMİ SİTEDEN TAKİP EDİN

EGO yetkilileri, yaptırım uygulamasının toplu taşıma hizmetinin daha adil ve eşit şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla yapıldığını ve vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi.

Aynı zamanda kartların usulsüz kullanımının önlenmesiyle birlikte hizmetlerin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde sunulmasını hedefleniyor.

Bu yaptırımların yanı sıra EGO, vatandaşların kartlarını usulsüz olarak kullandıklarını düşünmeden önce mutlaka EGO'nun resmi internet sitesi veya çağrı merkezi aracılığıyla bilgi almalarını önerdi.

Bu sayede kartlarını usulsüz olarak kullandıklarını düşünen vatandaşların yanıltıcı bilgilerle karşılaşmamaları sağlanacak.

ANKARAKART BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN