Üniversiteler ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim mi, yüz yüze eğitim mi olacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Uzaktan eğitim mi, yüz yüze eğitim mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olarak ilk kez üniversiteye adım atacak gençler, 2021 üniversitelerin açılış tarihini merakla beklemeye başladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 13 Eylül 2021 Pazartesi günü itibarıyla başlayacak. Bu tarihten sonra üniversiteler de eğitimlere başlayacak. Fakat her üniversitenin kendi akademik takviminin olduğunu ve açılış tarihinin değişkenlik göstereceğini belirtelim. İşte 2021-2022 YÖK takvimi...

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 2021-2022 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamasıyla üniversitelerin açılış tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından üniversitelerin ne zaman açılacağına ilişkin ilk bilgi gelmişti. Üniversitelerin açılış tarihi için planlamalar yapılsa da koronavirüs vakalarına göre değişiklik olabileceği belirtiliyor.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK 2021-2022?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme takvimi açıklamasında, üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül 2021 itibarıyla başlayacağını duyurdu. 16 yaşa kadar inen kovid-19 aşılama işlemleriyle birlikte bu yıl üniversitelerin eylül ayından itibaren açılması bekleniyor.

Her üniversitenin yeni eğitim sezonuna başlama tarihi, kendi akademik takvimleri dolayısıyla farklılık gösteriyor. Öğrencilerin kendi üniversitelerinin duyurularını takip ederek akademik takvimlerini öğrenmeleri gerekiyor.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM Mİ UZAKTAN EĞİTİM Mİ YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin bu yılın eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istemişti.

Aşılanmanın hızlanmasıyla beraber üniversite çağındaki gençlerin çift doz aşılarının eylül ayında kadar tamamlanması ve 2021-2022 öğretim sezonuna yüz yüze eğitimle başlanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN