Ünlü otomobil fenomeninin kardeşini kaçırıp karşılığında tapu istediler! Yakayı ele verince cebine 2 bin TL koyup bıraktılar

Sosyal medyada otomobil videolarıyla ünlü olan fenomenin kardeşi, fidye için kaçırıldı. Yakalanacaklarını anlayan şüpheliler, kaçırdıkları gencin cebine 2 bin TL taksi ücreti koyarak serbest bıraktı. Fenomenin kardeşinin kaçırma anları güvenlik kamerasına yansıdı. İşte detaylar...

İstanbul'da 29 Nisan 2025 tarihinde M.T. (54), Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na oğlunun kaçırıldığı ihbarında bulundu. M.T., oğlunun telefonundan kendisini arayan bir kişinin, "Oğlun elimizde. Bize bir dükkan tapusu getir, oğlunu al" dediğini söyleyerek yardım istedi. Kaçırılan T.A.T.'nin (21) sosyal medya üzerinde çektiği otomobil temalı videolarla 1 milyonun üzerinde takipçisi bulunan fenomen H.T.'nin kardeşi olduğu belirlendi.

KAÇIRMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda T.A.T.'nin kaçırıldığı anların kaydedildiği güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde, mağdurun aracını takip eden iki otomobilin, T.A.T.'nin içinde bulunduğu aracı durdurdukları ve onu otomobillerine alarak uzaklaştıkları görüldü.

istanbul-beykoz-son-dakika-haberleri-1.jpg

KISKACA ALINAN ŞÜPHELİLER FİDYEDEN VAZGEÇTİ

Polis ekipleri, yürütülen çalışmalarda yüzlerce saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. İncelemeler sonucunda T.A.T.'nin götürüldüğü Bağcılar, Fatih, Şişli ve Kartal'daki adresler tespit edilerek peş peşe operasyon düzenlendi.

Ancak yapılan baskınlarda, şüphelilerin kaçırılan kişiyle birlikte adreslerden kısa süre önce ayrıldıkları belirlendi. Öte yandan, şüphelilerin baba M.T. ile irtibata geçerek, "Tapudan vazgeçtik. Sen şikayetini geri çek, oğlunu sana gönderelim" dediği ortaya çıktı.

CEBİNE 2 BİN TL TAKSİ PARASI KOYUP BIRAKTILAR

Soruşturma kapsamında şüphelilerin polis ekiplerinin yoğun baskısı sonucu yakalanacaklarını anladıklarında kaçırdıkları T.A.T.'nin cebine 2 bin lira taksi parası koydukları ve Beykoz'da serbest bıraktıkları tespit edildi.

Taksiye binerek ailesinin yanına giden T.A.T., "Sürekli adres değiştiriyorlar. Yakalanmaktan çok korkuyorlardı. Sonunda biz bu işten vazgeçtik deyip bana 2 bin TL para taksi parası vererek serbest bıraktılar" dedi.

istanbul-beykoz-son-dakika-haberleri-3.jpg

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada, olaya karışan S.T. (36), G.D. (49), A.Ö. (26), G.Ö. (49) gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinde kimseye bir zarar vermeyi düşünmediklerini, sadece alacaklarını tahsil etmeye çalıştıklarını iddia ettikleri öğrenildi.

Şüpheliler emniyetteki tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.Ö. ve S.T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

istanbul-beykoz-son-dakika-haberleri-5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN