Usta sanatçıya son görev! Sevenleri Turgay Yıldız'ı yalnız bırakmadı

Hayatını kaybeden usta sanatçı Turgay Yıldız bugün Ankara'da defnedildi. Yıldız'ın cenazesine ailesi ve sevenleriyle birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Geçtiğimiz günlerde günlerde kalp spazmı geçiren ve dün hayatını kaybeden oyuncu Turgay Yıldız'ın cenazesi bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı camisinde kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. Yıldız'ın cenazesi camiden alkışlarla uğurlandı.

yildiz.jpg

Yıldız'ın cenazesinde ailesinin güçlükle ayakta durduğu görüldü.

01-006.jpg

Yıldız'ın cenazesine ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve akademisyen Üstün Dökmen de katıldı. Cenaze töreninde Karar ailesini de Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Ertuğrul Demirel temsil etti.

02-001.jpg

KAFTANCIOĞLU: HAYALLERİNİ YAŞATMAK BİZLERE KALDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yıldız için şunları söyledi:

"Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Turgay Yıldız hakikaten derdi olan bir sanatçıydı. Ama bu derdi kendisiyle ilgili bir dert değildi. Toplumsal derdi olan ve toplum için olan derdini korkmadan, cesaretle haykıran bir sanatçımızdı.

02-002.jpg

Ne yazık ki gencecik kalbi bu kadar çok derde dayanmadı. Hem sanat camiası, hem de hepimiz çok şey kaybettik. Turgay Yıldız'ın hayallerini yaşatmak hepimizin sorumluluğu olarak bizlere kaldı. Söz bitiyor kimi zamanlarda, başımız sağ olsun."

01-005.jpg

ÜSTÜN DÖKMEN: OLAN TÜRKİYE'YE OLDU

Akademisyen Üstün Dökmen ise şöyle konuştu:

"Turgay Yıldız; Türk tiyatrosundan, Türk kültüründen Yıldız Kenter gibi, bir yıldız gibi kayıp gitti. Çok donanımlı bir sanatçıydı, çok. Lafın gelişi değil, dört dörtlük bir sanatçıydı. İyi bir metin yazarıydı, iyi bir oyuncuydu, Türkçeyi güzel konuşuyordu; şan eğitimi almıştı, sesi güzeldi. Ölen için bir şey yok, o farkında değil ama olan Türkiye'ye oldu."

mansur.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da cenazedeydi

Yıldız'ın hayatını kaybettiğinin öğrenilmesi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, sanatçı Zülfü Livaneli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi isimlerin de olduğu çok sayıda kişi, tiyatro sanatçısı Yıldız'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayınlamıştı.

iccc.pngTurgay Yıldız, Karar TV'ye konuk olmuştu

YILDIZ'IN KARAR TV'DEKİ MESAJI: HEPİMİZ RAHMETLİ OLACAĞIZ

Karar TV'ye verdiği bir demeçte, bütün kanallardan siyasi nedenle kovulduğunu söyleyerek, "Demokratik bir ortamda eğitim gördük. O kadar demokratik büyüdük ki, bu istibdat bize ters geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Yıldız, ayrıca katıldığı Karar TV'de siyasetçilere böyle mesaj vermişti:

"Hiçbir rahmetli böyle değil, çünkü hepimiz bir gün rahmetli olacağız. Yukarıdakilere onu anlatmaya çalışıyorum. Hepiniz bir gün gideceksiniz, ben de gideceğim. Kalmayacağız, o yüzden kötülük etmeyin."

turgayyildiz.jpg

TURGAY YILDIZ KİMDİR?

3 Mart 1965 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Turgay Yıldız, çeşitli tiyatrolarda oyuncu olarak görev aldı, TRT Ankara Televizyonu'nda metin yazarlığı, oyunculuk, program sunuculuğu gibi görevler üstlendi.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan Yıldız, 1986-87 öğretim yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Çok sayıda televizyon dizisine ve tiyatro oyununa imza atan Turgay Yıldız, son dönemde hükümeti ve gündemdeki politik konuları hicveden skeçlerle sosyal medyada tanınırlığını artırdı.

Turgay Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada da geçtiğimiz Kasım ayında beraat etmişti. Yıldız, "Türk adaletinde hala vicdanlı hakimlerinin var olduğunu söylemek istiyorum" demişti.

İlk olarak 24 Haziran'da sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Yıldız'ın anjiyo geçirdiği, yoğun bakımda olduğu duyurulmuş, "Birkaç güne aramıza dönmüş olur. Herkese sevgi ve selamlarını iletti" mesajı paylaşılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN