Son röportajını Karar TV'ye vermişti: Turgay Yıldız hayatını kaybetti

Paylaştığı skeçlerle geniş kitlelerce tanınan, kalp spazmı sonrası yoğun bakıma kaldırılan oyuncu Turgay Yıldız, bu sabah hayatını kaybetti. Turgay Yıldız son röportajını Karar TV'ye vermiş, Hande Kumru'nun sorularını cevaplamıştı.

Özellikle paylaştığı skeçlerle geniş kitlelerce tanınan ünlü sanatçı Turgay Yıldız, hayatını kaybetti.

Bir süre önce kalp spazmı geçiren ve daha sonra yoğun bakıma kaldırılan Yıldız, Ankara'da yaşamını yitirdi.

Yıldız'ın acı haberi resmi Twitter hesabından duyuruldu. Paylaşımda "Çok üzgünüm Turgay abiyi kaybettik. Toprağın incitmesin. Ruhun şa’d olsun. Işıklar içinde uyu güzel insan. Seni çok özleyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

SON RÖPORTAJI KARAR TV'YE VERMİŞTİ

Turgay Yıldız son röportajını Karar TV'ye vermiş, Hande ile Hayat Güzedir programına katılan Yıldız Hande Kumru'nun sorularını cevaplamıştı.

Yıldız, tiyatro hayatına nasıl başladığını, tiyatro ve hayata bakış açısını izleyiciler ile paylaşmıştı. İnancın özel alan, ahlakın ise 'zorunluluk' olduğunu belirten Yıldız, kapitalist düzene karşı olduğunu söylemişti.

Yıldız, şunları kaydetmişti: "Sanatta rekabetten anlamam, ben tek yarışım kendimle. Birinin kazanma isteği ötekini geçmeye bağlıysa kötülük yapabilir. Bu kapitalizmin bir oyunu. Kapitalizmin ahlakı, ahlaksızlık üzerine kuruludur."

Yıldız'ın acı haberi sanat camiasını da yasa boğdu. Birçok oyuncu, gazeteci, program sunucusu ve siyasetçi Yıldız'ın ardından üzüntülerini sosyal medyadan paylaştı.

Karar ailesi olarak Turgay Yıldız'a rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz.

PARTİ LİDERLERİNDEN PEŞ PEŞE MESAJLAR

Siyasi parti liderleri de Turgay Yıldız'ın vefatının ardından anlamları mesajlar yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Tiyatro oyuncusu ve televizyon sunucusu Turgay Yıldız’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Turgay Yıldız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Ülkemizin değerli tiyatro sanatçılarından Turgay Yıldız'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Mizahı ile hatırlayacağımız kıymetli oyuncumuza Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Siyasi hicivin usta ismi, tiyatro sanatçısı #TurgayYıldız ve iş dünyasının duayen ismi Şevket Sabancı'nın vefatlarını üzüntüyle öğrendim. Merhumlara rahmet, ailelerine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Ara ara mizah videolarını izlediğim, kısa süre önce de bir mülakatına rastlayıp ilgiyle dinlediğim değerli tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız'ın vefatından üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

CENAZE TÖRENİ KARŞIYAKA'DA

Yıldız'ın cenaze töreni ile ilgili detaylar da belli oldu. Yıldız'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler yer aldı:

"Turgay Abi'nin Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavisi devam etmekteyken, bugün saat 09.45'te geçirdiği kalp krizi sonrasında Turgay Abi'yi maalesef kaybettik. Yarın saat 16.00'da Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası aynı yerde defnedilecektir."

TURGAY YILDIZ KİMDİR?

Turgay Yıldız, 3 Mart 1965 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1986-87 öğretim yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Yıldız, çeşitli tiyatrolarda oyunculuk yaptı, TRT Ankara Televizyonu’nda metin yazarlığı, oyunculuk, program sunuculuğu gibi görevler üstlendi.

1994-1999 yılları arasında Flash TV’de 'Nargile Kahvesi', ‘Sabah Kahvesi’, ‘Bizim Bakkal’, ‘Akşam Tıraşı’, ‘Düm Teke Tek’ adlı programların yapımcılığını ve Bahadır Tokmak ile sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda ‘Şeytan Bunun Neresinde?' isimli müzik programı sundu.

BABA OCAĞI DİZİSİNDE OYNADI

1997 yılında Show TV’de yayınlanan ‘Sonradan Görmeler’ adlı dizide oyunculuk yaptı. Yıldız, BRT TV’de ‘Teber ile Muteber’ adlı haftalık kabare programının yazarlık ve oyunculuğunu üstlendi.

Ege TV’de 'İyi Egeler’ adlı programı yine Bahadır Tokmak ile birlikte sundu. TRT Ankara Televizyonu'nda Turgay Bostan’ın yönetmenliğinde ‘Bu Toprağın Sesi’ programında ‘Beter ile Şeker’ adlı dizinin yazarlık ve oyunculuğunu Bahadır Tokmak ile gerçekleştirdi. 2008 yılında TRT 1’de yayınlanan ‘Baba Ocağı’ dizisinde rol aldı.

TRT Ankara Televizyonu’nun hazırladığı ‘Umutla Yaşamak’ adlı çocuk sorunlarının konu edildiği programın sunuculuğunu yaptı.

TRT VE ANKARA RADYOSU'NDA ÇALIŞTI

10 sene TRT Ankara Radyosu’nun hazırladığı Hafta Sonu programında parodi yazarı ve seslendirme sanatçısı olarak görev aldı. Önce İstanbul Şehir Tiyatroları’nda iki sene, daha sonra Ankara Devlet Tiyatroları’nda başka isimler adı altında ve iki farklı reji ile üç sene oynadı.

2013-14 tiyatro sezonunda Alaaddin’in Sihirli Lambası adlı oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sergilendi. Aynı oyun, 2014 yılından bu yana İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oynanmaktadır. Oyun üç farklı dalda ödüle layık görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN