Uygur Türklerine sınır dışı tehdidine Davutoğlu'ndan tepki: Bu muamele töremize sığar mı?

Türkiye'de yaşayan Uygur Türklerinin İstanbul'daki Çin Konsolosluğu önündeki protestosuna polis izin vermemiş ve "Birazdan zorla süpüreceğiz sizi. Gözaltına alıp sınır dışı edeceğiz” demişti. Yaşanan olayın ardından Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'ndan tepki geldi. Davutoğlu, "Türk kimliğini ve dilini korudukları için zulüm gören Uygur kardeşlerimize sahip çıkanlara Ankara’nın göbeğinde yapılan bu muamele töremize sığar mı?" dedi.

İstanbul'daki Çin Konsolosluğu önünde Uygur Türklerine yönelik tepki çeken sözlere Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Davutoğlu yaşananlara tepki göstererek "Türk kimliğini ve dilini korudukları için zulüm gören Uygur kardeşlerimize sahip çıkanlara Ankara’nın göbeğinde yapılan bu muamele töremize sığar mı?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşayan Uygur Türklerinin, Çin'in Doğu Türkistan'daki baskılara yönelik olarak İstanbul'daki Çin Konsolosluğu önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermemişti. Kameralara yansıyan görüntülerde polis amiri "Birazdan zorla süpüreceğiz sizi. Gözaltına alıp sınır dışı edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Davutoğlu'ndan da tepki geldi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunan Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "Sayın Bahçeli, Himayenize aldığınız İçişleri Bakanına bir sorun! Türk kimliğini ve dilini korudukları için zulüm gören Uygur kardeşlerimize sahip çıkanlara Ankara’nın göbeğinde yapılan bu muamele töremize sığar mı? Yoksa bu işler Perinçek’e mi devredildi?" şeklinde açıklama yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN