Üzerine kayıtlı aracı bulunan vatandaşları ilgilendiriyor! İndirim hakkınız yanacak! Sadece 19 gün kaldı!

Üzerine kayıtlı aracı bulunan vatandaşları ilgilendiriyor! İndirim hakkınız yanacak! Sadece 19 gün kaldı!

Üzerine kayıtlı aracı bulunan vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında piyasadan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son 19 gün çağrısı yapıldı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren yapılandırma fırsatı için son 19 gün çağrısı yapıldı. TÜVTÜRK internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile birlikte vatandaşlar bilgilendirildi. Yİ-ÜFE tutarlarında %90 olarak belirlenen idari cezalarda %25 indirim yapılacağı belirtildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

SADECE 19 GÜNÜNÜZ KALDI


TÜVTÜRK resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile araç sahipleri bilgilendirildi. TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

arac-satisi.jpg

“7440 sayılı Kanun kapsamında; 31 Aralık 2022 tarihinden önce tahakkuk eden MTV ile bu tarihten önce verilen trafik idari para cezaları, karayolu taşıma idari para cezaları, köprüler ve otoyollardan ihlalli geçiş ücretleri ile idari para cezalarından 12/3/2023 tarihi itibarıyla kesinleşmiş ve vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlarının 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) yapılandırılması mümkündür.”
Yapılandırmada yer alan borçların borçlunun tercihi kapsamında peşin ya da 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödeme yapabileceği belirtildi. Ödemeler aylık dönemlerde gerçekleştirilecek.

PEŞİN ÖDEYEN DAHA KARLI OLACAK

Kanun kapsamında yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların ilk taksit ödeme süresinin son günü için 3 Temmuz 2023 tarihi işaret edildi. Belirlenen tarih kapsamında ödeme yapılması durumunda yapılandırma için borçlara katsayı uygulanacağı ve Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan “%90 İNDİRİM” yapılacağı belirtildi.

tuvturk-muayene.jpg


İdari para cezalarında ise “%25 İNDİRİM” yapılacağı aktarılırken Burası sırasında taksitli ödeme seçeneğinin seçilmesi durumunda yapılandırılan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi kapsamında katsayı uygulanmayacağı ve Yİ-ÜFE tutarından %90 oranında indirim yapılacak aktarıldı.

MUAYENE İŞLEMLERİNDE İNDİRİM FIRSATI

Kanun kapsamında ödenecek motorlu taşıt vergisi, trafik idari para cezası, geçiş ücreti ve idari para cezası ile bu alacaklara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı ile katsayı tutarının en az %10’u için ödeme yapılması durumunda kanun hükümlerinin iptal edilmemiş olması koşulu ile kanunda belirtilen ödeme süresi kadar taşıtların fenni muayenelerinin yaptırılması mümkün olacak.

arac-satis.jpg
Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler 7440 sayılı Kanunun ve Genel Tebliğin uygulanmasına ilişkin açıklamalara ve ayrıntılı bilgilere:

  • Başkanlığımızın internet sayfasında “Hızlı Erişim” alanında yer alan 7440 sayılı Kanun Mikro Sitesinden,
  • Başkanlığımızın doğrulanmış Sosyal Medya Hesaplarından,
  • Vergi İletişim Merkezinin (VİMER) 189 numaralı telefon hattından,
  • gib.gov.tr adresinde yer alan Dijital Vergi Asistanından (GİBİ), ulaşabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN