Yalova, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Kırklareliler kazma küreği çıkarı!2002,2003,2016,2017 kışından beter! 20 Ekim’de…

Yalova, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Kırklareliler kazma küreği çıkarı!2002,2003,2016,2017 kışından beter! 20 Ekim’de…

Kar severlere müjdeli haber geldi! Ekim ortasında hop diye kışa giriyoruz. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek özellikle Marmara Bölgesi’ni uyardı. 2002,2003,2016,2017 yıllarıdaki kıştan beter bir kış geliyor. Kocaeli, İstanbul, Düzce, Tekirdağ, Edirne, Yalova ve Kırklarelililer şimdiden sobaları montları çıkarın. Günler sonra lapa lapa kar yağacak

Sosyal medya üzerinden Meteorolojik bilgiler veren Kerem Ökten, Ekim ayı için tarih verdi. Kış erken geleceğini duyuran Ökten, Marmara Bölgesi’nde olası kar yağışlarının yaşanacağını ifade etti. 2024 kışının eskiye göre daha sert ve çetin geçeceğini de belirten Ökten, 20 Ekim’de dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Uzman isim 20-30 Ekim tarihlerine dikkat çekerek Türkiye’deki hava sıcaklığının normallerin üstüne çıkacağını ve artık soğuk bir döneme girileceğini ifade etti. Hava değişimindeki bu ani durumla beraber gündüzleri sıcak geceleri ise soğuk olacak.

img-6491.jpeg

EKİM AYINDA KARA KIŞA YAKALANACAĞIZ

Ekim ayında etkisini artıracak olan soğuk hava dalgasının Rusya, Sibirya ve Avrasya’da kar rekorlarına neden olacağını belirten Ökten, El Nino ve negatif Qbo etkisiyle Türkiye’nin ilginç bir kış yaşayabileceğini vurguladı.2002-2003, 2016-2017 kışına dikkat çeken Ökten normal kış sezonundan farklı bir kış yaşanacağının altını çizdi. Ökten’den bu yorumları sonrası akıllara “Yeni bir Godzilla yaşar mıyız acaba?” sorusunu getirdi .

HAVA SICAKLIĞI O TARİHTE ANİDEN DÜŞÜYOR

Önümüzdeki günlerde soğuk hava dalgasının Türkiye’yi etkisi altına alacağını ifade eden geçmişe nazaran daha soğuk ve etkili olacağını vurguladı. 16 Ekim 2023 Pazartesi günü soğuk havanın bastıracağını söyleyen Ökten, öğleden sonra hava sıcaklığının hızlı bir şekilde düşeceğini kaydetti. Ökten, vatandaşları sabah saatlerinde kalın giyinmeleri konusunda da uyardı.

MARMARA BÖLGESI’NE ZAMANSIZ KAR YAĞABİLİR

Kışın 20 Ekim’de başlayacağını belirten Ökten, Marmara bölgesinde bile birçok yerde kar yağışı görülebileceğini ifade etti. Özellikle 20 Ekim’den itibaren alınması gereken önlemlere vurgu yapan uzman, soğuk hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN