Yeneroğlu Emniyet'in açıklamasını Soylu'ya sordu: Disiplin soruşturması başlatıldı mı?

Yeneroğlu Emniyet'in açıklamasını Soylu'ya sordu: Disiplin soruşturması başlatıldı mı?

DEVA Partili Yeneroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün SAAB Cafe’de yaşanan olaya ilişkin açıklamasını Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Yeneroğlu, “EGM’nin taraf tutarak siyasi bir anlatı niteliğinde basın açıklaması yapma ve bir milletvekilini hedef gösterme yetkisi var mıdır? Emniyet Genel Müdürü hakkında disiplin soruşturması başlatıldı mı?” diye sordu.

Ankara Kızılay’da Somalililerin restoranı olan SAAB Cafe’ye yönelik müdahalede DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile polis arasında tartışma yaşanmış, Emniyet Genel Müdürlüğü ise olay sonrası yaptığı açıklamada polislerin uyarıldığını ifade ederek Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

EMNİYETİN AÇIKLAMASI MECLİS GÜNDEMİNDE

DEVA Partili Yeneroğlu, 17 Haziran’da yaşanan olaylar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendisini hedef alan basın açıklamasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Açıklamada yer alan “Uzun zamandır sistematik bir şekilde Türk Polis Teşkilatına yapılan saldırıları milletimiz görüyor ve yakından takip ediyor” ve “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili” ifadelerine dikkat çeken Yeneroğlu’nun Soylu’ya yönelttiği sorular şöyle:

'EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILMIŞ MIDIR?'

1. EGM’nin taraf tutarak siyasi bir anlatı niteliğinde basın açıklaması yapma ve bir milletvekilini hedef gösterme yetkisi var mıdır?

2. EGM’nin milletvekilleri hakkında basın açıklaması yapmasının yasal dayanağı var mıdır? Varsa basın açıklamasında memurların siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda bulunma yasağına neden uyulmamıştır?

3. Devlet Memurları Kanunu’nun tarafsızlık ve devlete bağlılık başlıklı 7. maddesi uyarınca; “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.”; Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü’nün 8. maddesi uyarınca da “Yetkisini veya nüfuzunu kendisine veya başkalarına çıkar sağlamak amacıyla veya kin veya dostluk nedeniyle kötüye kullanmak” meslekten çıkarılmayı gerektirecek bir disiplin suçudur. Bu kapsamda, bir milletvekilini hedef gösteren Emniyet Genel Müdürü hakkında disiplin soruşturması başlatılmış mıdır?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN