Polis amiri Yeneroğlu'na 'lan sus, ahlaksız' diye parmak sallamıştı: AK Partili vekilden destek geldi

Polis amiri Yeneroğlu'na 'lan sus, ahlaksız' diye parmak sallamıştı: AK Partili vekilden destek geldi

Bir polis amirinin parmak sallayarak “Ahlaksız, lan sus, senin gibi tiplere ne olacağı belli. Adam gibi konuş” sözleriyle DEVA Partili Yeneroğlu'nun üzerine yürümesine tepkiler sürerken AK Partili Orhan Atalay'dan destek mesajı geldi. Atalay sosyal medya hesabından, “Ankara’da bir polisin milletvekiline parmak sallayarak üzerine yürümesi de asla kabul edilebilir değildir. Adaletin erdemi size değil başkasına yapılan haksızlığa karşı çıkmada tecelli bulur” açıklamasında bulundu.

Ankara Kızılay’da Somali kökenli vatandaşlar tarafından işletilen bir dükkana giden polis ekipleri “Sizi burada istemiyoruz. Herkes ikamet ettiği yerde olacak. Gidin Keçiören’de açın” demişlerdi.

Polis baskınını meclis gündemine taşıyan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Sınır dışı edeceğiz" diyerek gözaltına aldığı ve dükkanları kapatılan Somali mutfağına ait Saab Restoran’ın dün yapılan açılışına katıldı.

“AHLAKSIZ, LAN SUS, SENİN GİBİ TİPLERE NE OLACAĞI BELLİ”

Polisin açılışa müdahale etmesi ve tabelanın kaldırılmasını istemesi üzerine Yeneroğlu, bu isteğin hukuksuz olduğunu savunarak karşı çıktı. Bu esnada Yeneroğlu’na karşı bir polis amirinin kullandığı “Ahlaksız, lan sus, senin gibi tiplere ne olacağı belli. Adam gibi konuş” sözleri tepkilere yol açtı. Yeneroğlu, ise “Hukuk arkadan gelir diyen amirin memuru da bu kadar olur” dedi. İçişleri Bakanlığı ise skandal olaya ilişkin açıklama yapmadı.

'ASLA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL'

Olayın ardından AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'dan Yeneroğlu'na destek geldi. Atalay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dün İstanbul’da bir milletvekilinin polise tokat atması gibi, bugün Ankara’da bir polisin milletvekiline parmak sallayarak üzerine yürümesi de asla kabul edilebilir değildir. Adaletin erdemi size değil başkasına yapılan haksızlığa karşı çıkmada tecelli bulur.” ifadelerini kullandı.

YENEROĞLU'NDAN EMNİYET'İN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Bir polis amirinin DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Yeneroğlu'na parmak sallayarak "Ahlaksız, lan sus, senin gibi tiplere ne olacağı belli. Adam gibi konuş" sözleriyle hitap etmesine tepkiler sürerken Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) gelen ilginç açıklama tepkileri alevlendirdi.

EGM, internet sitesinden yayınladığı açıklamada konuya ilişkin "Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili, denetim esnasında polisimize hem fiziksel hem sözlü saldırıda bulunmuştur" ifadelerine yer verdi.

Yeneroğlu, açıklamaya şöyle tepki gösterdi:

"Hepimizin güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü bir milletvekili ile ilgili düşmanca sözler kullanıp açıkça hedef gösterebiliyorsa bu ülkede kimsenin can güvenliği kalmamıştır. İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü derhal istifa etmelidir!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (61)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
61 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN