Yer bilimci Ahmet Ercan geciken artçılara dikkat çekip uyardı

Yer bilimci Ahmet Ercan geciken artçılara dikkat çekip uyardı

Yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından beklenen artçılara ilişkin uyarılarda bulundu. Ercan, büyüklüğü altıdan fazla 15-25 tane artçı depremin geciktiğini söyleyerek "Erzurum’dan Hatay’a, Divriği’den Diyarbakır’a gergin" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili de yıkan depremlerde can kayıpları her saniye artarken, enkaz altındaki vatandaşları kurtarma çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Öte yandan artçıların devam ettiği afet bölgelerinde korku ise hüküm sürmeye devam ediyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da bölgede beklenen artçı depremlere ilişki uyarılarda bulundu.

'BÜYÜK ARTÇI DEPREMLER GECİKTİ'

Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda büyüklüğü altıdan büyük 15-25 tane büyük artçının geciktiğini söyledi. Depremcikler ve küçük depremlerin süreceğini de belirten Ercan, "6 Şubat’ta deprem olduğundan beri, Doğu Anadolu Kırığı, Malatya Kırığı, Arap Kalkanı, Ölü Deniz Kırığı gergin. Yapılar iyi olmadıkça dikkatli olun demenin bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Ercan, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

M7,7’den sonra beklenen 15-25 tane M6’dan büyük artçı depremler çok gecikti. Sanki arama-kurtarmaya yardımcı oluyor. Yoksa yeni göçmeler ile kurtarmacı sıkışmalarına neden olurdu. Depremcikler ile küçük depremler sürüyor, sürecek. Kurtarmalar 4-5 gün daha sürer. O dönemde olmasın.

ARTÇI DEPREMLER

Artçı depremler, Malatya kırığı üzerinde, 1. Kuzeye Kemaliye’ye doğru, bir yandan 2.Batıya Nurhak, Göksun’a doğru, 3.Arap Kalkanı üzerinden Sincik, Gerger, Çüngüş’e doğru, 4.Palu, Bingöl, KAK-Kuzey Anadolu Kırığına yöneliyor. Erzurum’dan Hatay’a, Divriği’den Diyarbakır’a gergin.

6 Şubat’ta deprem olduğundan beri, Doğu Anadolu Kırığı, Malatya Kırığı, Arap Kalkanı, Ölü Deniz Kırığı gergin. Yapılar iyi olmadıkça dikkatli olun demenin bir anlamı yok. Önlem olarak boynunuzda düdük, yanınızda pet şişe su alarak yatın. Biran önce yapınızın davranışına baktırın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN