Almanya'da vekillerden depremzedeler için vize kolaylığı talebi

Almanya'da vekillerden depremzedeler için vize kolaylığı talebi

Almanya'da Türkiye kökenli milletvekilleri, depremde evsiz kalanların Almanya'daki akraba ve yakınlarının yanına gelebilmeleri için vize kolaylığı sağlanmasını talep etti. SPD Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, Alman haber ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Almanya'da yaşayan pek çok kişinin, akrabalarını yanlarına almak için kendisine başvurduğunu belirterek bu tür kişilere kısa sürede bürokratik olmayan yollarla yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem felaketinin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, felaketten sağ kurtulanlar ise evsiz kaldı. Yaşananların ardından bayraklarını yarıya indirerek Türkiye'nin acısına ortak olan Almanya'da bir hamlede daha bulunuldu.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, Alman haber ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Almanya'da yaşayan pek çok kişinin, akrabalarını yanlarına almak için kendisine başvurduğunu belirterek bu tür kişilere kısa sürede bürokratik olmayan yollarla yardımcı olunması gerektiğini söyledi. Geçici oturum için vize işlemlerinin kolaylaştırılması çağrısı yapan Karaahmetoğlu "Bunun için tek koşul, Almanya'daki akrabaların gelecek kişinin geçim masraflarını üstlenmeyi taahhüt etmesi olmalı" dedi.

'BU İNSANLIK SEMBOLÜ OLUR'

Türkiye-Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanvekili Macit Karaahmetoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da aynı çağrıyı yineledi. Karaahmetoğlu "Bu, gerçek bir dayanışma ve insanlık sembolü olur" dedi.

Baden-Württemberg eyalet parlamentosu başkanı Muhterem Aras ve Hessen eyalet milletvekili Turgut Yüksel de daha önce yaptıkları açıklamalarda benzer çağrıları dile getirmişti.

'AĞIR İNSANİ DURUMU DİKKATE ALIYORUZ'

Almanya Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Türkiye ve Suriye vatandaşları için deprem sonrasında da vize uygulamasının sürdüğünü, ancak vize işlemlerinde özel koşulların ve ağır insani durumun da dikkate alındığını bildirmişti.

Depremden etkilenen Gaziantep'teki vize başvurularında alınan randevuların geçerliliğini koruduğunu ve Türkiye'nin herhangi bir yerindeki merkezde yeni randevuya gerek kalmadan gerçekleştirilebileceğini belirten Dışişleri Bakanlığı, depremzedelerin Almanya'daki yakınlarının yanında 90 güne kadar kalabilmek üzere vize başvurusunda bulunabileceğini kaydetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN