Alman kurtarma görevlisinden afetzedeye duygulandıran sesleniş

Türkiye, 6 Şubat sabahı kara güne uyandı. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü meydana gelen iki büyük deprem 10 ili vurdu, 4. seviye alarm verildi. Türkiye'de 1 hafta yas ilan edilirken dünyanın pek çok ülkesinden arama kurtarma ekipleri afet bölgesine desteğe gitti. Alman görevlinin enkaz altındaki kadını kurtarırken söyledi "Zeynep Hanım Daniel burada, korkma" sözleri ise duygulandırdı.

Türkiye, Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7,7 ve Elbistan'da 7,6 şiddetindeki peş peşe yaşanan ve 10 ili vuran iki büyük deprem sonrası 4. seviye alarma geçti.

Yaklaşık 110 bin kilometrekare alanı etkileyen bu depremler çok sayıda can kaybına ve yaralanmalara neden oldu.

Büyük felakette 102. saate geride kalırken dünyanın pek çok ülkesinden Türkiye'ye gelen arama kurtarma ekipleri enkaz altındakiler için dört bir koldan seferber oluyor.

yeni-proje-44.jpg

Alman arama kurtarma ekibinden bir görevlinin enkaz altında kalan kadını kurtarma çalışması ise duygulandırdı.

"ZEYNEP HANIM DANIEL BURADA KORKMA"

Alman görevli, Türk doktorlardan öğrendiği birkaç Türkçe kelime ile enkaz altındaki kadını sakinleştirmeye çalıştı. Görevli, "Zeynep Hanım, Daniel burada korkma" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir