Yılan istilasının nedeni ortaya çıktı herkes şokta! Türkiye'yi adeta Afrika'ya çevirmişlerdi uzmanlar uyardı: Depremler...

Yılan istilasının nedeni ortaya çıktı herkes şokta! Türkiye'yi adeta Afrika'ya çevirmişlerdi uzmanlar uyardı: Depremler...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanlar kuş uykusundan uyandı. Aç karınlarını doyurmak isteyen yılanlar dört bir yana yayılırken Türkiye'nin dört bir yanından yılan ihbarları gelmeye başladı. Peki bu yılan vakalarının nedeni ne? Yılan istilasının nedeni ortaya çıktı herkes şokta! Türkiye'yi adeta Afrika'ya çevirmişlerdi uzmanlar uyardı. Gerçeği öğrenince evlerinizin kapılarını ve camlarını sıkıca kilitleyeceksiniz.

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Özellikle Temmuz ayı ile birlikte yılan vakaları hızla artarken ülkemizde birçok tür kendini göstermeye başladı. Vatandaşlar ise 'Yılan vakalarının nedeni ne? Yılanlar neden saldırıya geçti?' sorularını araştırıyor. Beklenen açıklama geldi. Uzmanlar son dakika olarak duyurdu. Yılan istilasının nedeni ortaya çıktı herkes şokta! Türkiye'yi adeta Afrika'ya çevirmişlerdi uzmanlar uyardı. Hemen önleminizi alın.

gfgfgf-2023-07-17t102652-302.jpg

Son dönemde yılan haberleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle takip edilmekte. Temmuz ayı ile birlikte yılan vakaları hızla artarken beklenen haber geldi. Korkunç yılan istilaların nedeni belli oldu. Uzmanlar son dakika olarak uyardı.

YILAN İSTİLALARININ NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan FÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Akın Temizer, yaşanan deprem ve artan sıcaklıklarla birlikte yılan vakalarının hızla arttığını belirtti. Vatandaşların bu tarz durumlarda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Temizer, korkulan gerçeği açıkladı.

UZMANLAR UYARDI: DEPREM VE SICAKLIKLAR...

Havaların hızla ısınmasından dolayı yılan vakalarının arttığını ifade eden Dr. Temizer, "Havanın ısınmasından dolayı kızgınlık dönemi artıyor. Ekolojik dengenin değişmesinden dolayı ve aslında birkaç sene önceye göre daha çok ortaya çıkmasının sebeplerinden biri de toprak kaymaları, depremler, afetler yılanların yerleşim alanlarını bozdu. Piton ve boğa yılanların yerleri de bu depremlerden dolayı bozuldu. Otomatik olarak yılanlar dışarıya çıkıp çoğalmaya ve görünmeye başladılar. Vatandaşlar öncelikle bulundukları yerleri temiz tutsunlar. Otları temizlemeleri gerekiyor" diye konuştu.

gfgfgf-2023-07-17t102711-339.jpg

O İLLERİMİZDE İSTİLA BAŞLADI

Aynı zamanda ekolojik dengenin bozulmasının yılan türlerinin artmasına etki ettiğini ifade eden Dr. Temizer, "Bir bölgede yılan popülasyonu fazla ise kirpilere kesinlikle karışmamak lazım. Ancak yılan popülasyonunun azalması da fare popülasyonunun da bir kısım artmasına etki eden sebeplerden biridir. Ekolojik dengenin bozulması yılan popülasyonlarının artmasına, depremlerin olması yaşam alanlarının toprak altındaki delhizlerin kapanmasına neden olmuştur. Aşırı yağmurlar sonrası hafif güneş açması sonrası bu yılan popülasyonu tekrardan dışarı çıkıyor. Sıcaktan kızgınlaşan yılanlar eş seçimi yaparak çiftleşmeye başlamışlardır. Bu yılanlardaki dans, sıcak havaların artması ve kendi aralarındaki çiftleşmeden ortaya çıkmıştır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN