Yine Mersin limanı yine kokain: Ekvador'dan gelen gemiden paket paket çıktı

Ekvador'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerde ortaya çıkan ve 'rekor miktar' olarak kayıtlara geçen 1 ton 300 kilogram kokainin ardından Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Mersin Limanı'na Ekvador'dan gelen bir gemide bu kez de 56 kilo kokain ele geçirildi. Detaylı yapılan aramada, konteynerin soğutucu kısmına zulalanmış çok sayıda paket bulunurken olay ile ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Mersin Limanı'nda yaptıkları operasyonla 56 kilogram kokain ele geçirdi.

Bakanlıktan ise konu ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre; Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Ekvador'dan gelen gemiyi riskli görerek yakın takibe aldı.

6190054.jpg

Gümrük Muhafaza ekiplerince gemide belirlenen şüpheli konteyner x-ray taramasından geçirildi. Şüpheli yoğunluk belirlenen bölmeye narkotik detektör köpekler de yoğun tepki gösterdi.

6190053.jpg

SOĞUTUCU KISMINDAN ÇIKTI

Bunun üzerine yapılan detaylı aramada, konteynerin soğutucu kısmına zulalanmış çok sayıda paket bulundu. Alınan numunenin, uyuşturucu ve kimyasal tespit cihazında analiz edilmesi sonucu, toplam 56 kilogramlık paketlerde kokain olduğu belirlendi.

6190052.jpg

Olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

REKOR MİKTARDA KOKAİN ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekiplerinin geçen yıl Haziran'da düzenlediği operasyonda, Liberya bandıralı gemideki muz yüklü iki konteynerde 1 ton 500 kilogram kokain ele geçirilmişti. Bu ise Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu baskını olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN