YKS ek tercih kayıtları ne zaman? Üniversite ek yerleştirme elektronik kayıt nasıl ve nereden yapılır? YKS e-Kayıt ekranı

YKS ek tercih kayıtları ne zaman? Üniversite ek yerleştirme elektronik kayıt nasıl ve nereden yapılır? YKS e-Kayıt ekranı

2022 YKS ek tercih tarihleri belli oldu. Ek yerleştirmeleri tamamlayan YÖK, tercih yapan öğrencilerin üniversite kayıtlarını önce e-Devlet üzerinden internet ortamında yapacağını, daha sonra ilgili üniversiteye giderek yüz yüze yapacağını duyurdu. İşte, YKS ek yerleştirme e-kayıt linki...

YKS ek tercih sonuçları ilan edildikten sonra şimdi sıra öğrencilerin üniversiteye kayıt yaptırmasına geldi. Ek yerleştirmeyle bir üniversiteye yerleşen öğrenciler, önce e-kayıt yaparak bilgilerini online ortamda kaydetmeleri gerekiyor. İkinci aşamada ise üniversiteye giderek esas kaydı yaptırmak gerekiyor.

YKS EK YERLEŞTİRME E-KAYIT NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2022 YKS ek tercih döneminde elektronik kayıtların 25-28 Eylül 2022 günleri arasında yapılacağını duyurdu.

Ek yerleştirmelerde tercihlerinde yer alan üniversite ve bölüme yerleşen adaylar, 25 Eylül 2022 Pazar gününden itibaren elektronik kayıtlarını yapabilecekler.

Direkt üniversitelere gidilerek yüz yüze yapılacak ek yerleştirme kayıtları ise 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında olacak.

EK YERLEŞTİRME ELEKTRONİK KAYIT NASIL YAPILIR?

Ek tercih için online kayıt yaptıracak öğrenciler, e-Devlet şifreleriyle www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden işlemlerini yapacak.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacak.

YKS EK YERLEŞTİRME ELEKTRONİK KAYIT SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN