Yoğun bakımda dehşet! Ölen hastanın yakınları 4 görevliye saldırdı

Yoğun bakımda dehşet! Ölen hastanın yakınları 4 görevliye saldırdı

Sağlıkta şiddetin son adresi Diyarbakır oldu. Geçirdiği kalp krizinin ardından 8 aydır yoğun bakımda tedavi gören hastanın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirerek 2 sağlık çalışanı, temizlik ve güvenlik görevlisine saldırdı. Yoğun bakım ünitesi hasar görürken, sağlık çalışanları darp raporu alarak şikayetçi oldu.

Sağlıkta şiddet son bulmuyor. Adana'da "Husumetlimi nasıl tedavi edersin?" diyerek darbedilen diş hekiminden sonra adres bu kez Diyarbakır oldu.

10131897

Dicle Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde kalp krizi sonrası 8 aydır tedavi gören Faruk U. (31), sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

10131898

ÖLÜM HABERİNİ ALINCA DEHŞET SAÇTILAR

Ölüm haberini alan hasta yakınları, sinir krizi geçirerek, yoğun bakımda görevli sağlık çalışanları M.Ç. ve S.T. ile temizlik görevlisi F.K.'ye, olaya müdahale etmeye çalışan güvenlik görevlisi B.D.’ye saldırdı. Darbedilen hastane çalışanlarının çeşitli yerlerinde morluklar oluştu.

10131899

Saldırıda yoğun bakım ünitesi de ciddi hasar gördü. Darp raporu alan sağlık çalışanlarının şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

10131900

SALDIRIYA KINAMA

Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, saldırıyı kınayarak, “Bugün sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakınlarınca bölüm çalışanlarına yönelik saldırı düzenlenmiş, yaşanılan saldırıda sağlık çalışanları, temizlik personeli ve güvenlik personelleri darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Şiddete uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

10131901

Yaşanılan şiddet olaylarının artık son bulması için yetkilileri caydırıcı cezai işlemler getirmek üzere, göreve davet ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN