YÖK Atlas Tercih Robotu 2019! YKS - TYT - YDT - AYT tercihleri

YÖK Atlas Tercih Robotu 2019! YKS - TYT - YDT - AYT tercihleri

YÖK Atlas 2019 23 - 29 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapacak olan öğrenciler için "En uygun üniversiteyi en kolay şekilde bulmaya yarayan" bir tercih robotudur. YKS tercihlerini, TYT tercihlerini, YDT ve AYT tercihlerini yapacak olan öğrenciler geçtiğimiz yılın tavan ve taban puanlarına, başarı sıralamalarına YÖK Atlas Tercih Robotu ile kolaylıkla ulaşabiliyor. İşte YÖK Atlas Tercih Robotu nedir ve nasıl kullanılır sorusunun yanıtı...

YÖK Atlas tercih robotu ile 2018 yılı başta olmak üzere, geçmiş yılların taban - tavan puanları ve başarı sıralamaları öğrenilebiliyor.

23 - 29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tercih işlemleri için öğrenciler araştırmalara başladı. Binlerce okulun binlerce bölümünün tavan ve taban puanlarını karşılaştırabilmek ve en net şekilde uygun üniversiteleri bulmak için tercih robotları öğrencilerin imdadına yetişiyor.

Üniversite tercih maratonunda, öğrenciler için çok önemli bir kaynak olarak YÖK Atlas uygulaması öne çıkıyor. Peki YÖK Atlas tercih robotu nedir ve nasıl kullanılır?

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK Atlas, Yükseköğretim Kurumları'nın (YÖK) üniversite adaylarına doğru ve kolay tercih yapmalarına destek olan bir programdır.

YÖK Atlas ile, lisans tercih sihirbazında son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite türüne, şehre, öğretim türüne, burs oranlarına göre arama yapmak mümkün.

Önlisans tercih sihirbazında ise son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları,  üniversite türüne, şehre, öğretim türüne ve burs oranlarına göre arama yapılabiliyor

YÖK ATLAS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN