Yunanistan'da altı Türk'ün infazında yeni gelişme: Köstebeğin verdiği bilgi intikam aldırdı

Yunanistan'da altı Türk'ün infazında yeni gelişme: Köstebeğin verdiği bilgi intikam aldırdı

Yunanistan'da Ölüm Çetesi'nin lideri Barış Boyun'un 6 adamının infazında her yeni gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkmaya devam ediyor. Olaya ilişkin yapılan araştırmalarda bir Türk vatandaşının çeteye sızıp saldırganlara bilgi verdiği şüphesi üzerinde durulurken bunun bir intikam saldırısı olduğu da konuşulanlar arasında. Öte yandan saldırganların 35 saniyede 60 kez ateş açtıkları belirlendi.

Yunanistan'a sıçrayan Türk çete savaşında yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Atina'da geçtiğimiz günlerde Alman plakası takılmış Ford marka bir araç, Arionos sokağında kimliği belirsiz kişilerce tarandı.

Araçtaki Abdurrahman Tekru (22), Doruk Ersu Büyüktunç (31), Ozan Kaan Tozlu (24), Barış Çağan, Ömer Kanza (24) ve Burak Tahmaz (23) öldü. Öldürülenlerin, İtalya’da İnterpol tarafından yakalanan Barış Boyun’un elebaşılığını yaptığı ‘Ölüm Çetesi’nin üyeleri olduğu ortaya çıktı.

Yunan medyasına göre, polis Artemida’daki saldırıdan bir saat sonra Midilli adasına bilet alan ve birkaç saat sonra da Atina havalimanında; saldırıda kullanılanlara benzer 9 mm’lik 4 mermi ve 2 adet sahte Portekiz pasaportu ile yakalanan 32 yaşındaki bir Türk vatandaşının ‘Ölüm Çetesi’ ile ilişkisi olduğundan şüpheleniyor.

KÖSTEBEK İDDİASI

Hürriyet Gazetesi'nden Yorgo Kırbaki ve Çetin Aydın'ın haberine göre Yunan polisi, adı açıklanmayan Türk vatandaşının önce çeteye sızıp sonra çete üyelerinin nerede gizlendiklerini saldırganlara söylemiş olabileceği ihtimalini araştırıyor.

SALDIRININ SEBEBİ İNTİKAM

Yunan polisi ayrıca, saldırganların 6 Ağustos’da Fransa’da öldürüldüğü söylenen ‘Anucur Çetesi’ lideri Halil Ay’ın adamları olabileceği ve saldırının intikam amaçlı gerçekleştirildiği olasılığı üzerinde de duruyor.

‘Ölüm Çetesi’nin öldürülen 6 üyesinin cep telefonları incelemeye alındı. Tanıkların, saldırıdan sonra olay yerinden hızla uzaklaştığını gördükleri siyah renkli bir araç ve bir motosiklet de aranıyor.

35 SANİYEDE 60 KEZ ATEŞ ETTİLER

Saldırganlar, tespitlere göre, 35 saniyede 60 kez ateş ettikten sonra kaçtı. Ayrıca, öldürülen 6 kişinin kaldıkları ve saldırı yerinden birkaç yüz metre mesafede bulunan evde yapılan aramada, önemli bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Mermi kovanların balistik incelemesi ise saldırıda 3 tabanca kullanıldığı sonucu verdi.

Bu arada saldırıdan hemen sonra Yunan terörle mücadele ile İstihbarat Teşkilatı (EYP) unsurlarının, öldürülenlerin FETÖ üyesi olabilecekleri kuşkusu ile harekete geçtikleri ancak Türk mafya şebekelerinin hesaplaşması olduğu anlaşılınca merkezlerine geri döndükleri öne sürüldü. Yunan kamuoyu, Türk mafya çetelerinin Artemida’daki hesaplaşmasından şaşkın. Ülkede ilk kez bu kadar kanlı bir infaz olayı yaşandı.

Soruşturma sürerken ölenlerin birlikte görüldükleri bir fotoğraf karesi TikTok’ta paylaşıldı. Yunanistan’da olaydan önce bir evin önünde çekildiği öne sürülen fotoğraftaki kişilerin başlarına birer çarpı işareti konulmuştu. Bu paylaşımlarda, “Barış Boyun ve Daltonların kardeşleri infaz edildi”, “İntikam güzel şeydir düşmanın bile olsa arkasından küfür edilmez” notlarına yer verildi.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Saldırının rakip gruplar tarafından organize edilerek yapıldığına yönelik iddialar ortaya atılırken, öldürülen kişilerin bir süre önce İtalya’da tutuklu bulunduğu cezaevinden serbest bırakılan Barış Boyun’la görüşmeye gittikleri de öne sürülüyor. Yunan polisinin, İnterpol üzerinden Türk polisiyle bilgi alışverişinde bulunduğu da belirtildi.,

Öldürülen Abdurrahman Tekru’nun 25 suç 16 aranma kaydı, Burak Tahmaz’ın 32 suç ve 6 aranma kaydı, Ozan Kaan Tozlu’nun 13 suç ve 2 aranma kaydı, Dorukhan Ersu Büyüktunç’un 15 suç ve 7 aranma kaydı, Ömer Kanza’nın ise 6 suç kaydı ve 2 aranması olduğu belirtildi. Öldürülen çete üyelerinin suç kayıtları arasında cinayet, yaralama, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve hırsızlık gibi suçların olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN