Yüzyılın buluşu geliyor! Kanser hastalığı tarihe karışacak: Prof. Dr. Şahin'den kesin çözümlü ilaç müjdesi

Yüzyılın buluşu geliyor! Kanser hastalığı tarihe karışacak: Prof. Dr. Şahin'den kesin çözümlü ilaç müjdesi

Koronavirüs salgını için geliştirdikleri aşıyla tanınan BioNTech şirketinin, kanser ilacına karşı çalışmaları da hız kazandı. BioNtech'in kurucu isimlerinden Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser için geliştirdikleri ilaçtan bahsederek, hastalara sunulacak tarihi açıkladı. İşte, çığır açacak buluşun detayları...

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yayılan koronavirüs salgınında mRNA teknolojisi ile virüs karşıtı aşı geliştiren ve tüm dünyaya isimlerini duyuran BioNTech şirketinin kurucu isimlerinden Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser hastalarına umut olacak yeni buluşlarını duyurdu.

Senelerdir, kendisi gibi doktor olan eşi Özlem Türeci'yle başta bağırsak kanseri olacak şekilde birçok kanser türünü hedef alan tedavilere yoğunlaşan Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirdikleri yeni ilacın o tarih itibariyle piyasaya sürüleceğini belirtti.

c-tesi-haber-1-ic.jpg

İLAÇLARIN DENEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Akciğer, pankreas ve kalın bağırsak kanser türlerine karşı geliştirdikleri ilaçların hala deneme sürecinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şahin, "Cesaret verici gelişmeler var. Önümüzdeki iki yılda yeni deneme süreçlerine geçeceğiz. Ardından gerekli mercilerden alacağımız onay sonrasında, 2026 yılından itibaren ilaçları hastalara sunabileceğiz" dedi.

İlaçların vücudun kansere karşı kendi savunma reaksiyonunu güçlendirebildiğini aktaran Prof. Şahin, pandemiden sonra çalışmaların yüzde 80'ini kanserle mücadeleye yoğunlaştırdığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN