Zonguldak'ta göçükte ölen madenci ile ilgili kahreden detay: Emekli olduğu halde oğlunu evlendirmek için çalışıyormuş

Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Şenol Zurnalı'nın 3 yıl önce emekli olduğu ve aynı madende çalıştığı oğlunu evlendirmek için çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Zurnalı'nın cenazesi gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bulunan Gelik Madencilik tarafından işletilen kömür ocağında dün genişletme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi.

GÖÇÜK ALTINDA CAN PAZARI

Yerin 15 metre altında çalışan Savaş Onur (31) ve Şenol Zurnalı (42), taş, toprak ve kömür yığınının altında kaldı. Savaş Onur, kendi çabalarıyla göçükten kurtulup durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine hızla sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

zurnali.jpg
Göçükte hayatını kaybeden Şenol Zurnalı (42)

Durumu iyi olan Savaş Onur tedavi altına alınırken, arkadaşlarının bir saat süren kurtarma çalışması sonucu ağır yaralı olarak çıkarılan Şenol Zurnalı, Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kalp masajı yapılarak getirilen iki çocuk babası Zurnalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savaş Onur ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

9264064.jpg

OĞLUYLA AYNI MADENDE ÇALIŞTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Şenol Zurnalı’nın, oğlu Atakan Zurnalı (22) ile aynı madende çalıştığı ortaya çıktı. Göçük sırasında ocakta olan Atakan Zurnalı yara almadan kurtuldu.

emekli-iscinin-cenazesi-topraga-verildi-zurnali-icin-torende-dua-edildi.jpg
Zurnalı için düzenlenen cenaze töreninde dua edildi

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Hayatını kaybeden Zurnalı için Çaycuma ilçesi Perşembe beldesi Yazıköy köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, ailesinin yanı sıra yerel protokol üyeleri de katıldı. Cenaze namazını Çaycuma Müftüsü Rıdvan Karataş kıldırdı.

yasamini-yitiren-senol-zurnalinin-oglu-atakan-zurnali-sol-2-torende-uzuntu-yasadi-torene-vali-yardimcisi-turgut-subasi-solda-da-katildi.jpg
Şenol Zurnalı'nın oğlu Atakan Zurnalı (sol 2) törende üzüntü yaşadı
Törene Vali Yardımcısı Turgut Subaşı (solda) da katıldı

'KABRİSTANIN CENNET OLSUN'

Emekli madenci olan baba Sıtkı Zurnalı (67), oğlunun tabutuna sarılarak "Kabristanın cennet olsun. Oğlum bütün haklarım, her şeyim sana helal olsun. Çoluk, çocuğun her şeyin bana emanet. Oğlum benim, güle güle git." diyerek gözyaşı döktü.

gocukte-yasamini-yitiren-senol-zurnalinin-babasi-sitki-solda-ile-oglu-atakan-zurnali-sagda-torende-uzuntu-yasadi.jpg
Şenol Zurnalı'nın babası Sıtkı Zurnalı (solda) ile oğlu Atakan Zurnalı (sağda) törende gözyaşları döktü

'EMEKLİ OLDUĞU HALDE OĞLUNU EVLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORDU'

Şenol Zurnalı'nın kayınpederi ve emekli madenci İsmail Özkadam (62), damadının 3 yıl önce emekli olduğunu ancak oğlunu evlendirmek için çalışmaya devam ettiğini belirtti. Özkadam, "Emekli olup, çalışmaya başladı. Oğlu askerden gelince evlendirmek için çalışmak istedi. 3 yıl önce emekli oldu ama çalışmaya devam etti. Oğlu da kaza sırasında madendeydi" diye konuştu.

9264069.jpg

KARA TABLO

Türkiye’de madencilik sektöründe yaşanan göçükler, her yıl çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. 2010-2020 yılları arasında maden kazalarında hayatını kaybeden işçi sayısı bin 200'ü aştı. Güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve denetim eksiklikleri, madencilik sektöründeki işçi ölümlerinin en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN