Hafta sonu yurt genelinde hava nasıl olacak? Meteorolojiden son dakika hava tahmini

Hafta sonu yurt genelinde hava nasıl olacak? Meteorolojiden son dakika hava tahmini

Son baharın son zamanlarına gelirken hava olayları da değişmeye başladı. Havalar gittikçe soğumaya yurdun bazı kesimlerinde kar yağışları görülmeye başlandı. Peki hafta sonu havalar nasıl olacak? İşte Meteoroloji’den yapılan hava tahminleri…

Hafta sonu çeşitli programları olan veya dışarıda hava olaylarına hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşlar havaların nasıl olacağını merak ediyorlar. Bu konudaki gelişmeleri meteoroloji genel müdürlüğünün verilerine göre sizlere aktarıyoruz. İşte konuyla ilgili detaylar…

YURT GENELİ DURUM

Meteoroloji genel müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelere göre, Cuma günü ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olduğu, Trakya bölgesi hariç tüm yurtta gök gürültülü ve sağanak yağışlı bir havanın geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar sabah saatlerinde İstanbul ve Kırklareli kıyı kesimlerinde; Samsun, Sinop, Ordu, Kocaeli ve Sakarya’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Öğleden sonra İskenderun körfez çevresinde orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvveti ve Rize, Artvin ve Trabzon’un bazı kesimlerinde yer yer şiddetli olması da bekleniyor.

19-11/02/hava-durumu.jpg

İstanbul'un 5 günlük hava durumu

Cumartesi yağışlı havanın daha çok Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine kayması bekleniyor. Orta Anadolu, Ege, Akdeniz ve Marmara’da hava güneşli ve sıcaklığın mevsim normallerinde olduğu görülüyor.

Pazar gününe geldiğimizde yağışlı havanın tüm yurdu terk edeceği, açık ve mevsim normallerinde, yer yer mevsim normallerinin üzerinde sıcak havanın olması bekleniyor.

HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞINDA GÖRÜNÜM

Yurt genelinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4-6 derece azalacağı diğer yerlerde fazla bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor. Hafta sonu cumartesi yurdun orta, güney ve batı kesimi, Pazar günü ise tüm yurt sıcak bir hava geçirecek.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Verilen hava tahminleri ve analizlere göre yağışların etkili olacağı saatlerde yaşanabilecek olası olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksaklıklar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara’nın güneyi ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli; Marmara'nın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli esmesi tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarıları yapılmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN