Hatay Milletvekili Barış Atay saldırıya uğradı

Hatay Milletvekili Barış Atay saldırıya uğradı

Hatay Milletvekili Barış Atay, Kadıköy'de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Atay, tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Atay'ın kaburgalarında çatlak olduğu tespit edildi. Saldırının ardından polise ifade veren Atay, "Saldırının faili Süleyman Soylu'dur" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sosyal medyada yaşadığı atışmanın ardından Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul Kadıköy’de kimliği belirsiz 5 kişilik grubun saldırısına uğradı. Parti saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay arasında uzman çavuş Musa Orhan’ın ismini karıştığı tecavüz iddiasıyla ilgili atışma yaşanmıştı. Atay, Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” derken, Soylu’nun yanıtı “Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur" olmuştu.

Bu tartışmanın ardından Atay, İstanbul’da dün gece saldırıya uğradı. Öğrenilene göre dün gece Kadıköy’de Atay’a kimliği belirsiz 5 kişilik grup saldırdı. Saldırı sonrasında Atay, tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tomografisi çekilen Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve şu anda dinlendiği belirtildi. Türkiye İşçi Partisi’nin avukatlarının Atay’a saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

Türkiye İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada “Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece ‘kimliği belirsiz’ bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz” denildi.

ATAY: SALDIRININ FAİLİ SÜLEYMAN SOYLU'DUR

Hastanede ifadesi alınan Atay, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. İfadesinde ölüm tehditleri aldığını hatırlatan Atay, "Bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur" dedi.

Atay ifadesinde saldırı anını şöyle anlattı:

"31.08.2020 günü arkadaşlarımla birlikte Kadıköy Caferağa Mahallesi'nde bulunan bir mekanda bulunduktan sonra saat 01:00 sıralarında Dr. Esat Işık caddesinde arkadaşımla birlikte yürürken Dalga Sokak'a dönmemizin ardından ayak sesleri duydum. Daha sonra arkamdan gelen bir kişi boynuma atıldı. Bu şahsı savurduktan sonra 3 ya da 4 kişi beni arkamdan yumruklamaya başladı.

Ben kendimi savunmaya çalışırken beni yere düşürdüler. Başta kafam olmak üzere vücudumun çeşitli yerlerine vurmaya başladılar. Bu esnada arkadaşımın polisi araması üzerine koşarak kaçmaya başladılar. Bu şahıslar beni darp ederken küfür ederek 'vatan haini' diye bağırdı. Hava karanlık olduğu için bu kişilerin eşgallerini net olarak hatırlamıyorum. Beni darp eden ve hakaret eden bu kişilerden şikayetçiyim."

ATAY'A DESTEK MESAJLARI

Siyasetçiler ve sanatçılar Atay'ın saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlar şöyle:

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum! Barış Atay'a geçmiş olsun diyorum. Gazetecilerden sonra sıra vekillere mi geldi? Her açıklama yapan, bakanla polemiğe giren milletvekili saldırıya mı uğrayacak?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: Mafya mı devlet mi, şu hale bak..!!?? İçişleri Bakanı hedef gösteriyor ve milletvekili saldırıya uğruyor.

Levent Üzümcü: İşte sandıkla, seçimle gelen ve yüzde 30 küsur oyla kendini sadece ülkenin değil, senin de sahibin sanan bir kafanın acıklı organizasyonu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Bu ülkenin İçişleri Bakanı sadece vatandaşını değil milletvekilini de hedef gösteriyor.. Barış Atay'ın da ne olduğunu biliriz, sizlerin de…

HDP Milletvekili Garo Paylan: İçişleri Bakanı bir milletvekilini hedef gösteriyor. Barış Atay aynı gece saldırıya uğruyor. İçişleri Bakanı mı, çete lideri mi, belli değil…

Bülent Emrah Parlak: Sizden korkan sizin gibi olsun! Geçmiş olsun kardeşim.

BAKAN SOYLU: DİKKAT YAKALANMA

Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e "nitelikli cinsel saldırı" suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti.

Soylu ise, Atay’ın tweetine, "Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN