Ahmet Mümtaz Taylan'dan yıllar sonra gelen 'Leyla İle Mecnun' itirafı: 'TRT'den kovulduk...'

Ahmet Mümtaz Taylan'dan yıllar sonra gelen 'Leyla İle Mecnun' itirafı: 'TRT'den kovulduk...'

Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşarak geniş bir hayran kitlesine ulaşan 'Kızılcık Şerbeti' dizisine dahil olan Ahmet Mümtaz Taylan, Türk televizyon tarihinde bir döneme damga vuran 'Leyla ile Mecnun' dizisinin TRT'den kovulduğunu ve dizinin bu nedenle sona erdiğini açıkladı.

FURKAN UZUN

Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Kızılcık Şerbeti' dizisine "Abdullah Ünal" karakteriyle katılan usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, gazeteci Aslı Atasoy'un moderatörlüğünde Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşen 'Görseli Düşünmek' adlı söyleşiye katılarak sanatseverlerin sorularını yanıtladı.

2010- 2013 yılları arasında TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluşarak bir döneme damga vuran "Leyla İle Mecnun" adlı dizide 'İskender Çınar' karakterine hayat veren Ahmet Mümtaz Taylan, dizinin TRT'den kovulduğunu ve bu nedenle sona erdiğini duyurdu.

LEYLA İLE MECNUN TRT'DEN KOVULDU

Dizinin yayından kaldırılması hakkında konuşan Ahmet Mümtaz Taylan, "Kovuldu TRT'den o yüzden. Gerçek finali bilemem. O diziden sonra çektiğimiz ve hiç iyi gitmeyen 'Ben de Özledim' dizisinde Burak Aksak, Leyla İle Mecnun'daki olası finali anlatmıştı. İlginçti. O balıkmış, öteki ağacın gölgesiymiş. Tatlı bir hikayeydi. Öyle bitti. Mutlu biten dizi olmaz. Kanal kovmazsa bir gün seyirci kovar. Yine de çok şanslıyız. Türkiye'nin o halinde üstelik TRT'de 104 bölüm boyunca kafamıza göre, kimseyi karıştırmadan çatır çatır oynadık. Bu açıdan TRT'nin de hakkını vermek lazım. Her zaman eleştiriyoruz ama bir yandan da bana sorarsan Leyla İle Mecnun'un özel bir kanalda 10 haftadan fazla süreceğini kimse tahmin etmezdi. Ama TRT bekledi. 104 bölüm çekilmesinde onunda bir payı var. 'TRT Payı' eleştirilmişti o dizide. Neleri eleştirdik. " dedi.

Efsane absürt komedi dizisi Leyla ile Mecnun'un yeni sezon tarihi belli oldu

"LEYLA İLE MECNUN'UN GERİ DÖNMESİ HATA DEĞİLDİ"

Kendisine yöneltilen "Leyla İle Mecnun'un Exxen'de yayınlanmasını hata olarak görüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Taylan, "Hata olarak görmüyorum. Eksiklikleri olabilir. Aynı duyguyu yaratmamış olabilir. 10 sene sonra. Bundan doğal ne var? Biz aynı adamlar değiliz. Değiştik. Türkiye değişti. Bambaşka bir yere savruldu. Seyirci profili değişti. Eğitim ve adalet değişti. Bambaşka bir yere evrildi. Kayıplar var ama biz büyün iyi niyetimizle sonraki 40 bölümü yaptık. Biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Çok seveni de oldu, eleştiren yadırgayanı da oldu. Olur bunlar. Zaten bizim yaptığımız işte eleştiri olmazsa olmaz. Ben hata olarak görmüyorum. Görsem oynamazdım." şeklinde konuştu.

Leyla ile Mecnun'un İskender'i Ahmet Mümtaz Taylan hastaneye yatıyor

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Settar Tanrıöğen'in yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle Kızılcık Şerbeti'nden ayrılması üzerine "Abdullah Ünal" karakteriyle diziye katılan Taylan, diziye dahil oluş süreci hakkında "Settar Tanrıöğen rahatsızlandı ve çok zor ameliyatlar geçirdi. Bir kere her şeyden önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Şahane bir oyuncu ve karakterdir. Onu Allah saklasın. Onun da onayı alınarak bu işin devam etmesi gerekiyordu. Kızılcık Şerbeti'nin çok fazla seyircisi var. Dizide görev alan, hayatını devam ettiren onlarca çalışan var. Yüzlerce insanı enterese eden bir projenin bir şekilde devam etmesi gerekiyordu. Bizde seyircinin en az yadırgayacağı şekilde ilerletmek üzere o işe başladık. Mesele bundan ibaret. Gerisi seyircinin eleştirisine kalmış. Zaman gösterecek." diye konuştu.

'MUHAFAZAKAR DEĞİL' DİYENLER OLDU

Kızılcık Şerbeti hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Taylan, dizideki merdiven sahnesi hakkında "Dur daha merdivenden ineyim. Merdivenden iniş sahnesi için 'muhafazakar değil' diyenler oldu. Muhafazakar kardeşlerimiz ve laikler merdivenden inerler." açıklamasında bulundu.

ahmq.jpg

YÖNETMEN OLARAK EN AZINDAN İKİ FİLM ÇEKMEK İSTİYORUM

Yönetmenliğe adım atmayı hedeflediğini açıklayan Taylan, "Yönetmen olarak birkaç tane film çekmeyi istiyorum. Ama bunlar zaman ve zemin işi. 'Para bulmakta sorunun mu var?' diyeceksiniz evet öyle bir sorunum var. Sıkıcı derdi olan filmler çekmek istiyorum. Meselesi sert olan şeyler düşünüyorum. Onlar da zaman, zemin ve para gerektiren şeyler. Ben bu işleri bırakmadan, kenara çekilmeden hiç değilse 2-3 tane film çekebilirsem dünyanın en mutlu insanı olurum. Ben yapamasam da kızım bu meslekte. O devam eder." ifadelerini kullandı.

TİYATRO PROJELERİNDE ROL ALMAK İSTEMİYORUM

'Tiyatro oyunları arasında son dönemde en beğendiğiniz oyun hangisi?' sorusunu da yanıtlayan Taylan, "Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü söyleyebilirim. Kaçmaz bence" yanıtını verdi.

Artık tiyatro projelerinde rol almak istemediğini belirten Mümtaz Taylan hayranlarına kötü haberi verdi. Sahnelerde yer almak istemediğini açıklayan Taylan, "Beni izleme şansınız artık yok. Benim her akşam sahneye çıkacak heves ve enerjim artık yok." açıklamasında bulundu.

Taylan açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"Gerilim sevmem. Korkuyorum. Gerilmeyi sevmem. Sevmem değil de seyretmem. Oyuncu için tür diye bir şey yok. En çok yüzde 49 yetenek işinizi görür en fazla yüzde 51 çalışma ile idare edersiniz. Daha çok istiyorsanız daha çok çalışacaksınız. Yeteneğinizin kıymetini bileceksiniz. Asker ya da sporcu gibi yaşamak zorundasınız. Böyle olmadığı zaman güzelim kadın ve erkek oyuncuların ne hale bildiğini bilirsiniz. Duymuşsunuzdur. Yetenek bir şeyi kurtarmaz çalışmak tek başına işe yaramaz. Bunların makul şekilde oranlanması lazım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN