Alışveriş yaparken İBAN verenler dikkat, başınız ağrıyabilir! Bakanlık akrabalara kadar inceleyecek

Alışveriş yaparken İBAN verenler dikkat, başınız ağrıyabilir! Bakanlık akrabalara kadar inceleyecek

Alışverişlerde son zamanlarda sıklıkla kullanılan “IBAN ile ödeme” konusuna ilişkin uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Edinilen bilgilere göre ilgili bakanlık tarafından işletmelere ve akrabalara IBAN yolu ile yapılan tüm transferler incelenecek.

Son zamanlarda insanların sıklıkla kullanmaya başladığı ödeme yöntemleri arasında yer alan “İBAN ile ödeme” akşam konusuna ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzman isimler hem satıcıları hem alıcıları ilgilendiren uyarılar yaptı. Öte yandan artık hem işletmelere hem de akrabalara IBAN yolu ile yapılan tüm transferler Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından incelenecek.

yeni-proje-23.jpg

TÜM HESAPLAR MERCEK ALTINDA

Spectrum Denetim, Danışmalık, Yeminli Mali Müşavirlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay İnci, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, işletmelere ve işletmeyle ilişkili tüm hesaplara IBAN yoluyla gelen transferleri inceleyeceğini belirterek "Bakanlık, işletme sahiplerinin, yakınlarının, çalışanlarının hesapları ile kiralama yoluyla kullanılan hesapları da denetleyecek" dedi.

yeni-proje-24.jpg

“TÜKETİCİLER AÇISINDAN BÜYÜK RİSK”

Konuya ilişkin Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük'ten de açıklama geldi. Küçük, "Son dönemde ödemelerin IBAN üzerinden yapılması, tüketiciler açısından büyük risk barındırıyor, ödeme yapılan şahsi hesap numarasının kime ait olduğunun bilinmemesi, vatandaşlar için hukuki mağduriyete neden olabilir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN