Bakanlıklar kadro açtı! 368 memur alımı yapılacak: En az 12.000 TL maaşla çalışmak için başvuru şartları açıklandı!

Bakanlıklar kadro açtı! 368 memur alımı yapılacak: En az 12.000 TL maaşla çalışmak için başvuru şartları açıklandı!

Memur alımı için 9 bakanlık personel alacağını duyurdu! Peki aranan şartlar ne?

9 BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI! MEMUR ALIMI BAŞLIYOR

9 farklı bakanlık kamuda çalışacak 368 memur alımı yapacak. Memur alımları ile ilgili detaylar belli oldu. 9 bakanlık adına çalışacak personeller alımı ile ilgili duyuru yapıldı. Peki detaylar neler olacak?

Edinilen bilgilere göre bazı bakanlıklar ve kurum personel alımları 2023 yılı içerisinde de gerçekleşecek. Peki hangi bakanlık ve hangi kurumlar personel alacak işte detaylar belli oldu. Devlet memuru olma şartlarını öğrenmek için haberimizi okuyun.

İlgili bakanlıkları ve kurumların alacakları personeller ile ilgili konular netleşti. Sizlerde kendilerinize uygun ilanlar üzerinden şansınızı deneyebilirsiniz.

memur alımı

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Farklı kurumlara farklı branşlarda görev alacak 368 personel alımı yapılacak. KASKİ bünyesinde 3 farklı branşta personel alımı yapılacağı ve bu kapsamda 2022 yılına ait KPSS puan şartı var. P93 ve P3 puan türünden en az 70 puan alma şartı var.

KÜLTÜR VE TURIZM BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil 8 bakanlık memur alımı yapacak. Alımların heen hemen hepsinin farklı kadrolara yapılacağı belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığında lise Önlisans ve Lisans mezunu şartlarını taşıyan 54 koruma ve güvenlik görevlisi alınacak. 5 şoför ve 83 kişi de temizlik görevlisi 29 kişi de büro personel olacak. Şartlar arasında KPSS’den en az 60 puan almak zorunluluğu var. Başvurular ise internet üzerinden 6 Şubat 2023 tarihine kadar yapılması gerekecek.

AFAD PERSONEL ALIMI

AFAD kendi bünyesine çalışacak 43 uzman yardımcısı alınacağını belirtti. Lisans mezunları için açılan bu başvurularda son geçerli KPSS’den en az 70 puan almak baz sayılacak. Çalışmak isteyen personeller için ise baş vuru tarihi son 30 Ocak 2023 olarak belirtildi. Başvurular kariyer adresi üzerinden yapılacak.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ da kendi bünyesinde çalıştırmak üzere 2021 ve 2022 KPSS puanına sahip toplamda 5 kişiyi kadroya alacak. Müfettiş Yardımcısı olarak işe alınacak kişiler başvuruları 3 Şubat 2023 tarihine kadar yapmak zorunda.

BELEDIYE PERSONEL İLANI

Belirlenen dört Belediye de toplamda 129 memur alımı yapacağını duyurdu. İş ilanında memur mühendis mimar zabıta kadrolarında memur alımı yapılacağı ifade edildi. KPSS’den de en az 60 barajı ve üstü geçerli olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN