Balık pişirirken hep bu hatayı yapıyoruz! Bütün besin değeri ölüyor! Sakın bunu yapmayın

Balık pişirirken hep bu hatayı yapıyoruz! Bütün besin değeri ölüyor! Sakın bunu yapmayın

Balık sezonu başladı, sofralarda balıklar daha sık yerini almaya başladı. Ama balık pişirirken bu hatayı yapmak tüm besin değerini yok ediyor! Bunu sakın yapmayın!

Balık, sonbahar ve kış aylarında tüketilmesi önerilen besinlerin başında gelir. Hem düşük yağlı bir kaynak olması hem de birçok vitamin ve mineral içermesi nedeniyle sağlığımız için önemlidir.

Düzenli balık tüketimi, hafızayı güçlendirmek, kemik sağlığını desteklemek, kalp krizi, felç ve Alzheimer gibi hastalıklara karşı koruma sağlamak açısından faydalıdır. Ancak balığın besin değerini korumak için bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor.,

BALIĞI PİŞİRİRKEN DİKKAT

5c46f8dc67b0a924bc4cbac6.webp

Balığı kızartma yerine ızgara, fırın veya buharda pişirme gibi daha sağlıklı yöntemlerle hazırlamak önemlidir. Yüksek sıcaklıklarda kızartma, balığın besin değerini azaltabilir ve kalori miktarını artırabilir.

KILÇIKLARI AYIRMAYIN

61ee5d23c8c3731f28012116.webp​​​​​​​

Küçük balıkların kılçıklarının tüketilmesi önerilir. Kılçıklar kalsiyum ve fosfat gibi önemli mineraller içerir, bu da kemik sağlığını destekler ve eklem ağrılarını azaltır.

BALIĞIN YANINA BUNLARI EKLEYİN

balik-pisirme-1200x675.jpg

Balık yemeden önce üzerine limon sıkarak C vitamini ve antioksidanları artırabilirsiniz. Bu, balıktaki omega-3 yağ asitlerinin daha iyi emilmesine yardımcı olur.

Balığın yanında tüketilen soğan ve sarımsak gibi besinler, bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar içerir. Ayrıca kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

Balıkla birlikte tüketilen yeşil salata, C vitamini miktarını artırabilir ve omega-3 yağ asitlerinin emilimini artırır.

BALIKTA BUNLARA DİKKAT EDİN

587384620f25446060fa7a41.webp​​​​​​​

Taze balık seçerken gözlerinin parlak, solungaçlarının kırmızı-pembe ve derisinin gergin olmasına dikkat edin. Kokmamalı ve pulları hemen dökülmemelidir. Ayrıca, balığı oda sıcaklığında 2 saatten uzun süre bekletmemeye özen gösterin.

Taze balıkları hemen temizleyin ve uygun bir kapta buzdolabında 1-2 gün veya derin dondurucuda 3-6 aydan fazla saklayın. Oda sıcaklığında 2 saatten fazla bekletmeden tüketmeye çalışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN