Başımda saç kalmadı diyenlere müjde! Saç dökülmesini şıp diye kesiyor! Hem ucuna hem dibine sürenin kafasından saç fışkıracak!

Başımda saç kalmadı diyenlere müjde! Saç dökülmesini şıp diye kesiyor! Hem ucuna hem dibine sürenin kafasından saç fışkıracak!

Bireylerin en çok rahatsızlık duyduğu saç dökülme problemi çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Kimilerinde genetik, kimilerinde stres ve üzüntüye dayalı kimilerinde ise farklı nedenlerden dolayı görülen saç dökülmesi, yaşlılığın da getirilerinden biridir. Peki bunun önüne geçilebilir mi? Saç dökülmesine karşı neler yapılabilir? İşte detaylar...

Farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmesi, dengesiz ve düzensiz beslenme, yanlış bakım, dış etkenler veya genetik nedenlerden dolayı görülmektedir. Bunun önüne geçmek isteyenler farklı bitkisel yollara başvurabilir. Örneğin Aleo vera, hem saç bakımında hem de cilt bakımında ilk tercihlerden biridir. Eğer Aleo veranın içinden çıkan jeli saç diplerinize düzenli bir şekilde masaj yaparak uygularsanız, saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz.

Belirli dönemlerde artan saç dökülmeleri, özellikle de kişinin stresli olduğu zamanlarda görülmektedir. Birçok nedenden dolayı ortaya çıkan dökülmelerin önüne bitkisel yöntemlere başvurarak geçmek mümkündür. Bunlardan biri de Aleo Vera ile saç diplerine maske yapmaktır.

Saç bakımında sıklıkla tercih edilen aleo veranın farklı karışımları ile nelere iyi geldiğini haberimizde anlattık. İşte o karışımlar ve faydaları...

Aleo vera

Aleo veranın içinde bulunan bileşenler, saç köklerini besler, saçları nemlendirir, yeni saç çıkmasını sağlar. İşte Aleo veranın faydaları:

- Saçlara doğal nem sağlar,

- Saç köklerini besleyerek saçı güçlendirir,

- Saç dökülmesinin önüne geçer,

- Saçın yağ dengesini düzenler ve korur,

- Saç derisindeki kan akışını düzenler,

- Saç diplerinin kurumasının önüne geçer, kepeklenmeyi engeller,

- Saçların canlı görünüme kavuşmasını sağlar,

- Saçın pH dengesini korur.

Canlı ve parlak saçlar için Aleo Vera

Saça fazla işlem uygulamak ve çevresel faktörler saçın canlılığını kaybetmesine neden olmaktadır.

O saçlara uygulanan zararlı işlemler ve çevresel faktörler saçın canlılığını kaybetmesine sebep olmaktadır ve dolayısıyla saçlar mat ve sağlıksız bir görünüm alır eğer ki saçınıza kaybettiğine mi kazandırmak, parlaklığını arttırmak istiyorsanız alo vera jel kullanabilirsiniz.

İçerisinde A, C, E, B1, B2, B3, B6, B12, gibi vitaminlerin bulunmaması aleo veralı kalsiyum açısından zenginleştirir ayrıca magnezyum, çinko, krom, selenyum, demir, potasyum ve folik asit içermesinden dolayı sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar.

saç sağlığını koruyan aleo vera aynı zamanda saçınızı canlandırır, koparak dökülmenin önüne geçer, kepeklenme şeye karşı iyi gelir. alo vera yağı aşağıda bahsedildiği gibi kullandığımız takdirde saçınıza güzel bir maske oluşturabilirsiniz:

- Bir kaba2-3 yemek kaşığı aleo vera jel, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı alarak iyice karıştırın.

- Elde ettiğiniz bu karışımı saç diplerinize yoğun olmak üzere saçınızın her yerine sürün ve 25 30 dakika boyunca bekletin.

- süre dolduktan sonra saçlarınızı maskeden güzelce arındırın.

- Haftada 2 ya da 3 kez bu maskeyi kullanmaya devam ettiğiniz takdirde saçlarınız sağlıklı bir görünüme ulaşacaktır.

dökülme

Nem deposu Aleo Vera

Saçlara yeterli özen gösterilmediğinde, gerekli bakım yapılmadığında saç nemini kaybeder ve cansızlaşır. Cansız saçlar zaman içerisinde dökülme yaşar. Aleo vera, saç dökülmesinin önüne geçerek saçların ihtiyacı olan nemi depolamasına da yardımcı olur. 4 ya da 5 yemek kaşığı aloe vera jeli, 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve 2 tatlı kaşığı bal ile iyice karıştırarak elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza güzelce yedirdikten sonra 20 25 dakika bekleyip iyice durulayın. Bu işlemi haftada bir ya da 2 kez tekrar ederseniz saçlarınız gerekli nem ihtiyacını karşılayabilir.

Saç dökülmesine karşın Aleo Vera jel

birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmesi sorunu bireylerin en çok rahatsızlık duyduğu sorunlar arasında yer almaktadır. Bu sorunun önüne geçebilmek için ise bazı bitkisel yöntemler denenebilir. Bunlardan en sağlıklısı ve en kolayı ise aleo vera jeli farklı karışımlarla bir araya getirerek saça maske uygulamaktır. Saç köklerini besleyen, nem kazanmasına yardımcı olan, canlı bir görünüm veren v dökülmenin önüne geçen aleo vera kişilerin sıklıkla tercih ettiği bitkisel bir yöntemdir.

Bir su bardağı aloe vera jeli blenderdan geçirerek sıvı kıvama getirin. Daha sonra 2 yemek kaşığı Hibiskus çiçeği ile karıştırın. Elde ettiğiniz aleo vera içerikli bu karışımı saç diplerine yoğun olacak şekilde saçınızın her yerine sürün. 25 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı iyice durulayın. Haftada 1-2 defa bu işlemi uyguladığınız takdirde saç dökülmesinin önüne geçeceksiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN