Bir çocuğun anne ve babasını affetmediği 2 şey: Siz siz olun sakın yapmayın...

Bir çocuğun anne ve babasını affetmediği 2 şey: Siz siz olun sakın yapmayın...

Çocuğun yaşı geçse de anne ve babasını affetmediği 2 şey. Çocuklarımızı her zaman doğru bir şekilde eğitmeye çalışıyoruz. Ama öyle ya da böyle herkes hata yapar. Çocuklar bazı hataları, bazılarını hemen, bazılarını ise zamanla affedebilir.

AŞIRI KONROLDEN KAÇININ

Birkaç ebeveynlik türü vardır. Bazı çocuklar yedi ya da sekiz yaşına gelene kadar sürekli izlenir, avlunun dışına çıkmalarına izin verilmez. Ve bazıları dört yaşında evi başıboş bırakıyor. Doğru bir yol yok, gerçekten. Nasıl bir çocuğunuz olduğunu görmelisiniz.

zor da olsa çocuğa güven vermek gerekir. Çocuklara bağımsız olmaları öğretilmelidir. Ve çocuğun kendisi sorduğunda ve yeteneklerine güvendiğinde gitmesine izin verin. Çocuklar güvenlerini ebeveynlerinin güveninden alırlar.

cocuklarin-affetmedikleri-1.jpg

Ebeveynler şüphe duyar ve inanmazsa, çocuğun herhangi bir işte başarıya gitmesi daha zordur. Ve ebeveynler inanırsa, o zaman her şey daha kolay olur. Bu, yirmi yaşında bir oğul ya da kız yaşamak ve çalışmak için başka bir şehre gittiğinde bile işe yarar. Çocuğun gücüne ve inancına her zaman güvene ihtiyacın var. Bu çok önemli.

Çocuk sürekli kontrol edilirse bağımsız büyümeyecektir. Örneğin, on altı yaşında, sorumlu hiçbir şey yapamayacağının farkına varabilir. Ve ebeveynler suçlanması en kolay olanlardır.

Çünkü her zaman kontrol etselerdi, sorumlu ve bağımsız olmalarına izin vermediler ve bu yetişkin yaşamına yansıdı. Çocukluğunda sorumlu ve bağımsız olmayı öğretmemiş birine asla patron olmayın.

cocuklarin-affetmedikleri.jpg

BAŞKALARI İLE SAKIN KARŞILAŞTIRMAYIN

Bu çok önemli bir konu. Çocuklukta nasılsa gelecekte de öyle olacaktır. Açıklamama izin ver. Örneğin, ailem beni neredeyse hiç kimseyle karşılaştırmadı, bunun için onlara minnettarım.
Ama sürekli karşılaştırılan insanlar tanıyorum. Ve sizce yetişkinlikte ne oldu? Kendime güveniyorum ve sadece kendimi kendimle karşılaştırıyorum. Başkalarını umursamıyorum, herkesin kendi koşulları olduğunu anlıyorum ve kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak garip.

Ve eğer çocuk karşılaştırıldıysa, yetişkinlikte kendini karşılaştıracaktır. Oradan depresyon, güvensizlik ve kıskançlık gelebilir. Sadece çocukluktaki ebeveynlerin karşılaştırdığı gerçeğinden!

Unutmayın, çocuğu sadece onunla karşılaştırmanız gerekir. Bir kişinin benzersiz olduğunu ve kendine özgü koşullara ve özelliklere sahip olduğunu anlaması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN