Böyle uyuyorsanız hemen uyku pozisyonunuzu değiştirin! İşte hayatınızı riske sokan uyku pozisyonu...

Böyle uyuyorsanız hemen uyku pozisyonunuzu değiştirin! İşte hayatınızı riske sokan uyku pozisyonu...

Doktorlar, hiçbir durumda asla hangi pozisyonda uyumamanız gerektiğini söyledi. Yeterli uyku, özellikle hayatımızın üçte birini buna harcadığımız düşünüldüğünde, bir kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığında büyük rol oynar. Uzmanlar asla uyumamamız gereken pozisyonu açıkladı.

Uzmanlar, kendimize her gün en az 7-8 saat uyku sağlamamız gerektiğini söylüyor, ancak bugün hepimiz bu önerilere uymuyoruz.

UYKU POZİSYONUNUZ DA SAĞLIĞINIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Bir gece istirahatinin süresi ve devamlılığının yanı sıra, uykuya daldığımız pozisyon da sağlığımız için büyük önem taşır.

Los Angeles, California'dan Ortopedi Cerrahı Humen Melamed'e göre, geceleri kötü duruş, nüfusun yüzde 80'inin bir noktada sırt sorunları yaşamasına neden oluyor .

Uyuduğumuz pozisyon omurgada ağrıya , gastrointestinal sistemin bozulmasına ve hatta erken yaşlanmaya neden olabilir.

cenin-pozisyonu.jpg

SAĞLIK İÇİN EN TEHLİKELİ UYKU POZİSYONU

Uzmanlar, bir kişinin kollarını yukarı kaldırarak sırt üstü yatarsa ​​boyun ve omuzlardaki sinirlere zarar verme riskini taşıdığını söylüyor. Bu pozisyon en popüler olmaktan uzak olmasına rağmen, 1000 kişiden 50'si bu şekilde uyumayı tercih ediyor.

Ek olarak, doktorlar dolu mideyle uyumayı önermezler - bu pozisyonda, omurganın doğal eğrisi bozulur, bu da kaslar ve eklemler üzerinde artan baskıya katkıda bulunur ve uyuşukluğa ve ağrıya neden olabilir.

Uzmanlar ayrıca cenin pozisyonunda uyumaktan kaçınmanızı tavsiye ediyor. Bu pozisyon boyun ve sırt ağrısına , erken kırışıklıklara ve sarkık göğüslere neden olabilir. Uyku sırasında omuzların ve boynun doğru pozisyonda olması son derece önemlidir.

sirt-ustu-uyumak.jpg

DOKTORLARA GÖRE EN UYGUN UYKU POZİSYONU NEDİR?

Kolları vücut boyunca gererek sırt üstü uyumak vücudumuzun sağlığı için idealdir. Bu pozisyon, omurgayı ve boynu doğal bir pozisyonda tutmanıza izin verir.

Ayrıca asit reflü ve erken kırışıklıkların ve çatlakların ortaya çıkmasını önler. Ancak bu pozisyonda uyumak için çok sayıda yastık kullanılması ağrıya katkıda bulunabileceği için önerilmez.

Yukarıda belirtildiği gibi, sağlıklı ve sağlıklı uyku, iyi olmanın ana koşullarından biridir, bu nedenle, her gün kendinize yeterince dinlenmenizi ve geceleri hangi pozisyonda olduğunuzu izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Sağlıklı bir yaşam için kesintisiz ve rahat bir uyku çok önemlidir. Peki sizi uyurken en çok hangi pozisyon rahatsız eder? Sizin en rahat ettiğiniz uyku pozisyonu hangisi? Tecrübelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN