Vücudunuzdaki bu noktaya bastırırsanız ne olur? İşte vücudunuzdaki şifa noktaları...

Vücudunuzdaki bu noktaya bastırırsanız ne olur? İşte vücudunuzdaki şifa noktaları...

Bedeniniz, zihinsel acılarınızı ve hatta fiziksel acılarınızı hafifletebilmeniz için her şeye sahiptir. Yeni bir hayat kurmak ve kilo vermek için her şeye kendi bedeninizde sahipsiniz. Sadece vücudunuzun enerji kanalları hakkında biraz daha bilgi sahibi olmanız ve bu bilgiyi kullanmanız gerekiyor.

Strese odaklanalım. Şu anda hayatın size normalden daha fazla baskı yaptığını düşünüyorsanız, kendinize birkaç dakika verin ve en azından işyerinde, şekilde gösterildiği gibi noktayı baş parmağınızla tutun.

Vücudunuzdaki bu noktaya tıklarsanız şunlar olur:

Sadece birkaç on saniye içinde, stresin azalmaya başladığını ve yerine huzurun ve zihnin berraklığının geldiğini fark edeceksiniz. Ve güzelliği, bu " hileyi " her zaman ve her yerde tekrarlayabilmenizdir.

Anında biraz daha iyi hissetmek için bildiğimiz en iyi yol budur. Bilim, etkinliğinin iki sütunda yattığını söylüyor. Aynı anda fizyoloji ve psikoloji işe başlıyor.

İşte farklı yaşam krizlerinde işinize yarayacak noktalar:

1. HEYECAN İLE NASIL BAŞA ÇIKILIR?

Yaklaşan bir topluluk önünde konuşma etkinliği veya ilgi odağı olduğunuz başka bir etkinlik hakkında bir daha endişe duyduğunuzda, bir sorun olduğunun farkında olun. Var olduğunu kabul edin.

Ardından küçük parmağınızın etli dış kenarını sıkıştırın. Bunun için baş parmağınızı kullanın. Baskı ne kadar güçlü ve uzun olursa, korkunuz o kadar hızlı gider.

agrilar.jpg

2. BİR KAÇ DAKİKA İÇİNDE NASIL RAHATLARSINIZ?

Gerginseniz ve düşünceler kafanızda sonsuz daireler çiziyorsa, bir parmağınızı kaşınızın iç kenarına (saçların uzamaya başladığı yer) bir parmağınızla, diğerini sıkıştırın. 10 saniye bu pozisyonda kalın. Çok daha kolay hale gelecek. Özellikle aynı zamanda dikkatinizi yalnızca vücudun mevcut hislerine odaklarsanız .

3. ÇOK YORGUN OLDUĞUNUZDA NASIL KONSANTRE OLURSUNUZ?

Başparmaklarınızla gözlerin hemen altındaki kafatası kemiklerine bastırın. Onları 10 saniye bu pozisyonda tutun ve kendinize tekrarlayın: "Yorgunum ama devam edebilirim."

agri.jpg

4. BURUN ALTINDAKİ ALANA BASTIRIN

Tek parmakla. İndeks olabilir. 10-20 saniye orada tutun ve başkalarını yargılama korkusunun nasıl kaybolmaya başladığını fark edin.

5. ÇENENİZE BASTIRIN

Parmağınızı alt dudağın altındaki, ancak çenenin hemen üzerindeki kıvrıma bastırın. Korkularınızı ve endişelerinizi yüksek sesle söyleyin. Bu rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

agrilariniz.jpg

6. BAŞINIZIN ÜSTÜNE BASTIRIN

Sağ elinizin bir başparmağıyla başınızın üstüne yaslanın. Bu anda sizi strese sokan duyguları düşünün. Bundan sonra onlarla uğraşmak daha kolay olacak.

Unutmayın: vücudunuz kendi kendini düzenleme ve kendini iyileştirme için gerekli tüm mekanizmalara sahiptir. Sadece onları daha sık kullanmanız gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN