Rahatsız edici sorulara nasıl cevap verilir? İşe yarayan psikolojik numaralar...

Rahatsız edici sorulara nasıl cevap verilir? İşe yarayan psikolojik numaralar...

Rahatsız edici sorulara nasıl cevap verilir, psikolojik numaralar işe yarar mı? En zor soruları yanıtlamanıza ve aynı zamanda kendinizi harika hissetmenize yardımcı olacak birkaç püf noktası vardır. “Peki ne kadar kazanıyorsun?”, “İkincisini doğurmak istemiyor musun?”, “Ne zaman evleneceksin?”, “Boşanıyor musun?” gibi sorular insanların canını sıkar. İşte bu tür sorulardan uzaklaşmanın püf noktaları...

Muhtemelen her birimiz, meraklı bir muhatapile karşılaşmışızdır. Gerçekten paylaşmak istemediğiniz bilgileri ele geçirmek istediğinde ve ardından konuşmanın gittiği yönden pişmanlık duyduğunuz garip bir durum yaşamışsınızdır.

Garip sorulara nasıl cevap verilir: İşte en zor soruları cevaplamanıza ve bunu yaparken harika hissetmenize yardımcı olacak bazı stratejiler.

1. SHERLOCK HOLMES TAKTİĞİ İŞE YARAR

Hoş olmayan soruları cevaplarken, muhataplara herhangi bir özel bilgi vermeme hakkınız vardır .

Örneğin bir balonda seyahat eden kayıp Holmes ve Watson'ın sorusuna kesinlikle doğru cevap veren bir şakadan programcı gibi davranın.

"Efendim, nerede olduğumuzu söyleyebilir misiniz?" (Aslında soruyu soran insan hangi şehir de olduğunu öğrenmek istiyordur)

"Bir balon sepetinde efendim!" (Bu cevap ile balonun hangi şehirde olduğunu ve ya nereye gittiğini söylememiş olacaksınız)

rahatsiz-edici-soru.jpg

2 - GENEL AMA İŞE YARAMAYAN BİLGİLER VERİN

Veya genel ama aynı zamanda çok yararlı olmayan bilgiler verin.

- Ne kadar kazanıyorsun?

- Herkes gibi, sektördeki ortalama maaş kadar alıyorum. ( Bu tür soruları soranlara böyle yanıt verirseniz bir süre sonra size bir daha böyle cevaplamak istemediğiniz soruları sormazlar )

3 - YANSITMADAN YARARLANIN

Muhataba sorusunu “döndür” ve öyle yanıt ver. Bu gayet basit bir yöntemdir.

Örneğin size

- İkincisini ne zaman doğuracaksın? sorusu sorulduğunda

- Sen kaçıncı çocuksun? diyebilirsiniz. ( Yansıtmalar her zaman işinize yarar. Bir iki sorudan sonra artık cevap alamayacağını anlayınca vaz geçer ve bir daha cevaplamak istemediğiniz rahatsız edici soruları sormazlar )

sorular.jpg

4 - ŞAKAYA VURUN

"Aman Tanrım, bu elbiseye ne kadar harcadın?" sorusuna

- İki hafta açlıktan ölmek zorunda kaldım, ama moda uğruna ne yapılamaz? diyebilirsiniz. ( İşi şakaya vurmak karşınızdakini bir süre sonra sıkar )

5 - EVRENSEL CEVAPLAR VERİN

Evrensel Cevaplar:

"Şaşırtıcı sorular sorma yeteneğinize hayranım!" Veya: “Sen harika bir kadınsın (harika bir adam), senin hakkında beni her zaman şaşırtan ne biliyor musun? Bu, yanlış soruları sorma yeteneğinizdir!”

"Sorunuza cevap vermekten mutlu olacağım, önce bana söyleyin, neden bununla bu kadar ilgileniyorsunuz?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN