Doğru bildiğiniz yanlışlar saçlarınızı öldürüyor! Saç bakımı hakkında 10 popüler efsane ve gerçekler...

Doğru bildiğiniz yanlışlar saçlarınızı öldürüyor! Saç bakımı hakkında 10 popüler efsane ve gerçekler...

Saç, bir kadının çekici bir görüntüsünün önemli bir bileşenidir. Salonlarda ve mağazalarda, sağlıklı ve parlak olması için saçınıza nasıl düzgün bir şekilde bakılacağı konusunda her zaman birçok tavsiye vardır. Ama bu tavsiyelerin her zaman doğru olduğuna inanılsa da sağlıklı olmayabilir.

EFSANE 1 SIK SAÇ KESİMİ SAÇIN DAHA UZAMASINI SAĞLAR

Gerçek: Kesseniz de kesmeseniz de saçlar her ay düzenli olarak yarım santim uzar. Yaz aylarında biraz daha hızlı büyüyebilirler, ancak bunun saç kesimleriyle değil hormonlarla ilgisi var.

EFSANE 2 SAÇINIZI İKİ KERE ŞAMPUANLAMAK DAHA HIZLI UZAMASINI SAĞLAR

Gerçek: Bilin bakalım bu efsaneyi kim uydurdu? Şampuan Üreticileri! Bu, şişenizin daha hızlı bitmesi ve yeni bir tane almak için hızla mağazaya dönmeniz için gereklidir. Çok fazla şampuan kullanırsanız saçınızı kurutur.

sac-bakimi-3.jpg

EFSANE 3 KIRIK SAÇ UÇLARI TEDAVİ EDİLEBİLİR

Gerçek: Bilin bakalım bu efsaneyi kim uydurdu? Şampuan üreticileri ! Bu, şişenizin daha hızlı bitmesi ve yeni bir tane almak için hızla mağazaya dönmeniz için gereklidir. Çok fazla şampuan kullanırsanız saçınızı kurutur.

EFSANE 4 BİR BEYAZ SAÇ KOPARMAK YERİNE İKİ TANE BEYAZ SAÇ ÇIKMASINA NEDEN OLUR

Gerçek: Beyaz saçları yolmak kötü bir fikirdir. Kök hasarı, enfeksiyon ve hatta yara izi oluşabilir. Ve evet, kesinlikle gri saç problemini çözmeyecektir.

sac-bakimi.jpg

EFSANE 5 BUZLU SUYLA SAÇLARINIZI DURULAMAK PARLAKLIK SAĞLAR

Gerçek: Soğuk su saçınıza enerji verebilir , ancak parlaklığını hiçbir şekilde etkilemez.

ERSANE 6 SAÇINIZI BOYAMAK KÖTÜDÜR

Gerçek: Modern dünyada saçınızı bozmayacak en doğal ve profesyonel ürünleri kullanmak mümkün. Doğru kullanıldığında zayıflatmaz veya zarar vermezler. Görüntüdeki büyük değişikliklerden önce bir uzmana danışmak daha iyidir.

sac-bakimi-1.jpg

EFSANE 7 SAÇINIZI ÇOK FIRÇALAMAK DAHA HIZLI UZAMASINI SAĞLAR

Gerçek: Kulağa peri masalı gibi geliyor, değil mi? Bu sadece kurgu değil, aynı zamanda zararlı! Yoğun tarama, kılları foliküllerden çeker ve onları zayıflatma eğilimindedir.

EFSANE 8 SAÇINIZIN ŞAMPUANINI ARADA DEĞİŞTİRMEK İYİDİR

Gerçek: Hayır, diş fırçası değil. Şampuan size uzun süre yakışıyorsa kesinlikle değiştirmemelisiniz.

sac-bakimi-4.jpg

EFSANE 9 ISLAK SAÇLARI TARAMAK SAĞLIKSIZDIR

Gerçek: Islak saçlar için özel bir tarak alırsanız olmaz. Onları zarar vermeden kolayca ve nazikçe çözer.

EFSANE 9 KEPEK KURU SAÇ DERİSİNDEN KAYNAKLANIR

Gerçek: Kepek yağlı bir saç derisinin sonucudur. İkinci neden, şampuanlardaki ve diğer saç bakım ürünlerindeki belirli bileşenlere alerjinin neden olduğu tepkidir.

Güzel ve sağlıklı saçlar, mutlu bir yaşamın ve harika bir görünümün önemli bir bileşenidir, bu da daha güvenli ve rahat hissetmenize yardımcı olur. Saçınıza iyi bakın, saçlarınız yıllarca parlaklık ve lüks bir hacimle karşılık verecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN