Bıttım sabunu faydaları

Bıttım sabunu faydaları

Siirt yöresinin doğal bir hediyesi olan bıttım sabunu, saç ve cilt sağlığı üzerindeki faydaları ile dikkat çekiyor. Menengiç yağının sırlarıyla dolu bu sabun, saç dökülmesinden cilt hastalıklarına kadar pek çok probleme doğal bir çözüm sunuyor.

Bıttım sabunu faydaları nelerdir? Bıttım sabunu, saç köklerini besleyerek saç dökülmesine karşı etkili bir koruma sağlıyor. Siirt'in bıttım ağaçlarından elde edilen bu özel sabun, kepek oluşumunu önleyerek saç sağlığını doğal yollarla destekliyor.

EGZAMADAN SİVİLCELERE DOĞAL ÇÖZÜM

Bıttım sabunu, egzama ve sivilceler gibi deri problemlerine karşı da kullanılıyor. Antiseptik özellikleri sayesinde cildi yatıştırıyor ve mikrop öldürücü etkisiyle deri hastalıklarını hafifletiyor.

ŞANLIURFA ESNAFINDAN DOĞAL GÜZELLİK TAVSİYELERİ

Şanlıurfa'nın Sarayönü caddesindeki esnaflar, bıttım sabununun saç dökülmesine ve kepeğe karşı etkili olduğunu ve bölgede giderek artan bir popülerliğe sahip olduğunu belirtiyorlar.

BITTIM SABUNUNUN KULLANIMI VE FAYDALARI

Saçlar için olduğu kadar yüz temizliğinde de etkili olan bıttım sabunu, doğal yapısıyla güzellik rutinlerinde öne çıkıyor. Yabani fıstık yağından yapılan bu el yapımı sabun, saçları besleyip, parlaklık kazandırıyor.

BITTIM NEDİR?

Bıttım, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetişen ve Siirt fıstığının aşılanmamış hali olan bir meyvedir. Bu meyve, bıttım sabunu yapımında ana maddedir ve tamamen doğal yöntemlerle işlenir.

TÜRKİYE VE DÜNYA PAZARINDA BITTIM SABUNU

Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da tercih edilen bıttım sabunu, özellikle İngiltere ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

BITTIM SABUNU KULLANIM REHBERİ

Saç için: Saç diplerine masaj yaparak uygulayın ve kimyasal ürünlerle birleştirmeyin. Her yıkamadan sonra saçlarınızı 2 gün boyunca yıkamamaya özen gösterin.
Yüz için: Sivilcelerin üzerine köpürterek uygulayın ve birkaç dakika bekletip ılık suyla durulayın. Akne ve siyah noktalar için haftada 2-3 kez uygulanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN