Bu bitki, adet sancılarına iyi geliyor, yaşlılığı geciktiriyor! Mikroplara karşı zırh görevi görüyor

Bu bitki, adet sancılarına iyi geliyor, yaşlılığı geciktiriyor! Mikroplara karşı zırh görevi görüyor

Alternatif tıpta sıkça kullanılan sarı kantaronun faydaları saymakla bitmiyor. Hücrelerin daha hızlı yenilenmesinde önemli rol oynayan sarı kantaron bitkisi, yaşlanmayı geciktiriyor ve vücuda enerji veriyor, adet sancılarını azaltıyor, romatizmaya bire bir, ağrıların hafifletilmesini sağlıyor. Peki, kantaron yağı evde nasıl yapılır? İşte, sarı kantaron sağlığa faydaları...

Doğal tedavi yöntemlerini tercih edenler, çeşitli bitkilere yönelmeye başladı. Doğanın adeta mucizesi olan sarı kantaron, ruh sağlığı üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip.

Doğadan gelen prozac gibi tanımlara sahip sarı kantaron bitkisi, aynı zamanda ciltteki morlukları da kısa sürede ortada kaldırıyor, vücudu mikroplara karşı koruyor.

Hücrelerin hızlıca yenilenmesini sağlayan sarı kantaron bitkisi, bu etkisiyle cilt sorunlarını ortadan kaldırdığı gibi yaraların da çabuk iyileşmesini sağlıyor.

SARI KANTARON BİTKİSİNİN FAYDALARI NELER?

Ciltteki renk eşitsizliklerini dengeliyor ve cildin daha parlak ve güzel görünmesini sağlıyor. Ayrıca ciltteki yaşlanmayı da geciktirerek aknelerden kalan izleri geçirmeye yardımcı oluyor.

Cilt lekeleri ve güneş izleri üzerinde oldukça etkili. Öte yandan cilt yüzeyinde oluşan morlukları da kısa bir süre içinde geçiriyor.

Ani kan kayıplarının yaşanabileceği durumlarda kanamaların azalmasına yardımcı olan bu bitki, romatizma hastalığından kaynaklanan ağrıların hafifletilmesini de sağlıyor.

Sarı kantaron yağı ile şakaklara masaj yapmak, baş ağrısını dindirir. Öte yandan demir eksikliğinden kaynaklanan el ve ayak üşümeleri için birebirdir. Pişik sorununu önler. Varislerle savaşır.

Herpes virüsün neden olduğu yaraların iyileşmesini hızlandırır. Saçtaki dökülmeyi azaltır ve kepek oluşumunun önüne geçer.

Uykusuzluk yaşanılan durumlarda rahat bir uyku sağlar. Bitkinlik ve yorgunluğa iyi gelir ve vücuda enerji verir.

Birçok psikiyatrik bozuklukta oldukça etkili bir bitkidir. Depresyon ve anksiyete tedavisinde sıkça kullanılır.

Mide yaralarını iyileştirici özelliği bulunur. Bebekler için rahatlatıcı bir etkisi vardır. Uçukların iyileşmesini sağlar. Adet sancılarını azaltır.

SARI KANTARON YAĞI NASIL YAPILIR?

Bir demet kantaron çiçeği, orta büyüklükte bir kavanoz kantaron yağı yapmak için yeterli olacaktır. Ortaya çıkan karışımı ağrıyan eklemlerinize ve sırt ağrılarınıza masaj yaparak kullanabilirsiniz.

İlk olarak topladığınız sarı kantaron çiçeklerini iyice yıkayıp kurutun. Ardından çiçekleri elinizle sapından koparıp cam bir kavanoza alın. Bütün çiçekleri kavanoza aktardıktan sonra içine saf zeytinyağı ekleyin.

Kavanozun ağzını önce bir tülbentle sıkıca kapatın. Kantaron çiçeklerinin özlerinin yağa geçmesi için kavanozu 2-3 hafta güneşte bekletin. Bu sürede çiçeklerin özü yağa geçecek ve yağın rengi koyulaşıp kırmızıya yakın bir hal alacak. Yağ bu hale geldiğinde kullanıma hazır demektir. Ardından kantaron yağınızı koyu renk bir şişeye süzün ve karanlık bir yere alın.

SARI KANTARON ÇAYI NASIL YAPILIR?

İyice kaynayan suyun içine 2 ya da 3 kaşık kurumuş sarı kantaron eklenir. 10 dakika dinlendikten sonra süzülerek bir bardağa alınır. Hazırlanan çay, bal ve limon ile lezzetlendirilerek tüketilebilir.

SARI KANTARON ÇAYININ ZARARI VAR MI?

Aşırı doz sarı kantaron çayı tüketimi, çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle günde en az 2 bardak tüketmeye özen göstermelisiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN