Bu bitkiye dokunan hayatından beziyor! İntihara kadar giden vakalar dahi görüldü... Onu gören yolunu değiştiriyor

Bu bitkiye dokunan hayatından beziyor! İntihara kadar giden vakalar dahi görüldü... Onu gören yolunu değiştiriyor

Vücudunuzun bir anda hem asitle yandığını hem de elektrik çarptığını düşünün. Bu dayanılmaz bir acı olurdu değil mi? İşte böyle şiddetli bir acıyı dokunduğunuz anda size hissettiren bir bitki düşünün. Öyle ki bu bitkinin verdiği acıya dayanamadığı için intihar edenler bile var. İşte, dünyanın en tehlikeli bitkisi…

Gympie gympie yani cimpi cimpi bitkisi, kendine dokunana adeta cehennemi yaşatıyor. Dünyanın en tehlikeli bitkisi olarak bilinen gympie gympie, öyle dayanılmaz bir acı hissettiriyor ki bu acıya dayanamayarak intihar eden kişiler bile oluyor. Öyle ki bitkinin tehlikesini ortaya koyan bir videoda sosyal medyada gündem oldu. Ancak o videoya gelmeden önce gelin bu korkutucu bitkiyi biraz yakından tanıyalım…

GYMPİE GYMPİE NEDİR?

Isırgan otu familyasından olan bitki, Avustralya’da gympie gympie olarak bilinen enteresan bir bitkidir. Zararsız gibi duran tatlı tüylü yaprakları birçok kişi aldatıyor. Fakat bitki, tahmin edilmesi zor öldürücü etkilere sahip.

Geniş, oval ya da kalp şeklinde yapraklı, yumuşak tüylü görüntüsüyle davetkar görünen bitki, dünyanın en zehirli bitkilerinden biri. Bitkinin yapraklarına parmak ucuyla dokunmak bile aynı esnada asitle yanmak ve elektrik çarpmasıyla eşit bir acı ortaya çıkarıyor. Fakat bundan daha kötüsü, hissedilen acının süresi. Çünkü bu acı bazen aylar bazen de yıllarca devam ediyor. Bu yüzden duyduğu acıya dayanamayarak, intihar eden kişiler bile var.

gyimpie-gyimpie-nedir-1.jpg

Bitkinin sahip olduğu bu güçle ilgili bazı şehir efsaneleri de bulunuyor. Mesela, bu bitkiyle temas kuran bir at hissettiği acıya dayanamadığı için kendini bir tepeden aşağıya atıyor. Aynı şekilde bir memur da bitkiyle temas ediyor ve duyduğu acıdan dolayı hayatını sonlandırıyor.

Bunun dışında, geçmişte bazı kişilere şaka amacıyla bu bitkinin tuvalet kağıdı olarak verildiği ve kurbanların duydukları acıdan dolayı öldüğü söyleniyor.

gyimpie-gyimpie-nedir-2.jpg

O VİDEOYU GÖREN İNANAMADI

Şimdilerde Türkiye’de de yetiştiği ortaya çıkan hatta birçok bölgede yetişen ısırgan otuna benzetilen bitkiyle ilgili paylaşılan bir video ise sosyal medyada gündem oldu. Bir TikTok kullanıcısı bitkiyle ilgili söylenenlerin gerçek olup olmadığı test etmek için bitkinin yapraklarını koluna dokunduruyor ve o anları kamera ile kaydediyor. İşte, videoda çıkan acı dolu sonuç:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN