Bu Hileyi Mutlaka Deneyin! Evcil Hayvan Tüylerinden Hızlı ve Kesin Kurtulmanın Yolunu Paylaşıyoruz

Bu Hileyi Mutlaka Deneyin! Evcil Hayvan Tüylerinden Hızlı ve Kesin Kurtulmanın Yolunu Paylaşıyoruz

Evcil hayvan ebeveynleri için evcil hayvan tüyleri hayatın bir gerçeğidir. Ne yaparsak yapalım evcil hayvanlarımızın tüyleri her yerdeymiş gibi geliyor. Evden çıkmadan önce kıyafetlerimizi tüy toplayıcıları ile temizlemek günlük rutinlerimiz oldu. Ama tüy toplayıcıları bazen istediğimiz kadar işe yaramayabilir.

Evcil hayvan tüylerini yok etmenin sihirli bir çözümü yok ama kesinlikle denemeniz gereken bazı yaratıcı çözümler var. Bu yazımızda, evcil hayvan tüylerini almak için ipuçlarımızı ve püf noktalarımızı paylaşıyoruz.

EVCİL HAYVANLARIN TÜYLERİ İÇİN LASTİK ELDİVEN HİLESİ

Evcil hayvan tüylerini mobilyalardan, giysilerden, perdelerden, çarşaflardan ve diğer döşemelerden çıkarmanın en sevdiğimiz yolu en basitidir. Lastik eldiven kullanın. Lastik eldivenli elinizi koltuğunuza sürtün ve kedi tüyleri çöp kutusuna atabileceğiniz tomarlar halinde yuvarlanacak. Dikkat edin: Maksimum kedi tüyü alma işlemi için yalnızca tek yönde ovalamanız gerekir.

Lastik eldiven numarası sihir değildir; bu bir bilim. Eldiveniniz ve koltuk kumaşı arasındaki sürtünme, kedi kılı, tiftik ve diğer kalıntıların eldivene (iletken) yapışmasına neden olan "statik yapışma" oluşturur. Kanepenizin veya giysinizin kumaş içeriğine bağlı olarak, lastik eldiveni kumaşın üzerinden geçirmeden önce hafifçe nemlendirmek isteyebilirsiniz.

kedi-tuyleri-temizleme.jpg

KEDİ KÖPEK TÜYLERİ İÇİN LASTİK SÜPÜRGE KULLANABİLİRSİNİZ

Daha büyük bir yüzey alanıyla uğraşırken, daha büyük bir alet isteyeceksiniz. Kedi veya köpek tüylerini zeminden çıkarmanın en sevdiğimiz yolu lastik süpürge kullanmaktır. Lastik eldiven gibi, lastik süpürge de statik enerji üretecek ve zemine saçılan gevşek kedi tüylerini çekecektir.

KEDİ KÖPEK KILLARINI MUTFAK SÜNGERİ İLE TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ

Koltuklarınızdan ve diğer döşemelerden kedi tüylerini temizlemeye yardımcı olabilecek başka bir araç da mutfak süngeridir. Kanepenizin üzerine (yavaşça) temiz, kuru bir sünger sürün ve kedi tüyü ona yapışacaktır. Bazı evcil hayvan ebeveynleri hafif nemli bir sünger kullanarak daha başarılı toplanır. Bu nedenle kanepe kumaşınızın bakım talimatlarını incelemenizi ve ardından buna göre deneme yapmanızı öneririz.

hayvan-kili.jpg

HALILARDAKİ TÜYLER İÇİN CAM SİLECEĞİNİ KULLANABİLİRSİNİZ

Kauçuk süpürge ahşap, fayans veya muşamba zeminlerinizdeki evcil hayvan tüylerini temizlemenize yardımcı olurken, bir pencere sileceği halılarınızla ilgilenecektir. Çok basit: Sadece sileceği halınıza sürün. Birkaç dokunuştan sonra halınıza gömülü kedi tüylerini gevşetmiş olacaksınız. Saç yumağını atın ve ardından kalanları toplamak için zemindeki elektrikli süpürgeyi çalıştırın.

kedi-tuyu.jpg

KIYAFETLERDEKİ KEDİ TÜYLERİ İÇİN KURUTUCUYU KULLANIN

Kıyafetlerden kedi tüylerini almanın en sevdiğimiz yolu kurutucunuzdur. Giysilerinizi önce çamaşır makinesinden sonra kurutma makinesinden geçirmek yerine önce kurutma makinesinden geçirin. Çamaşır yıkarken evcil hayvan tüylerini giysilerden nasıl çıkaracağınız aşağıda açıklanmıştır:

Kurutma makinenizi düşük ısıda veya ısısız olarak ayarlayın.

Kıyafetleriniz ile birlikte iki kurutma kağıdını kurutucunun içine atın.

Çamaşırlarınızı kısa bir döngüden geçirin. Lastik eldiven gibi statik enerji yaratmak yerine, kurutucu tabakalar statik enerjiyi azaltır. Ve bu "anti-statik" etki, giysilerinizdeki tüylerin saç kurutma makinesinin tiftik tuzağına itilmesine yardımcı olur.

Giysilerinizi normal şekilde yıkayın ve kurutun.

Her zaman olduğu gibi temizlik uzmanlarımız kıyafetlerinizi asarak kurutmanızı tavsiye ediyor. Isı, giysilerinize yapabileceğiniz en kötü şeydir, bu nedenle mümkün olduğunca ısı kullanmaktan kaçının.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN