Bu Yöntemle Kaynananız Bile Sizi Öfkelendirmeyecek! İşte Sizi Dünyanın En Pozitif İnsanı Yapacak Öneriler

Bu Yöntemle Kaynananız Bile Sizi Öfkelendirmeyecek! İşte Sizi Dünyanın En Pozitif İnsanı Yapacak Öneriler

Kimimiz zaman zaman öfke sinirlerine hakim olmakta zorluk yaşayabiliyor. Tehlike sezilen durumlarda bazen şiddete bile başvurmak zorunda kalıyoruz. İleriki dönemlerde büyük ruhsal sorunlara neden olacak öfke kontrolsüzlüğü ilk başta bize daha sonra da karşımızdaki insanlara ağır sonuçlar yaşatabilir. "Öfkeme hakim olamıyorum" diyenleriniz varsa şimdi derlediğimiz yöntemlerle sinirlerinizi aldıracaksınız. İşte öfkeyi yenen mucize yöntemler.

Sinir, öfke, gülme, ağlama gibi durumlar normal insan tepkileri arasında yer almaktadır. Fakat bunları aşırısı bazı problemlerin de habercisi anlamına gelmektedir. Bazı durumlarda öfke krizlerine girmenin yıkıcı etkileri olabiliyor. Bunlarla başa çıkmak için size altın değerinde öneriler de bulunacağız. Bu yöntemler sayesinde aşırı sinir ve öfke durumlarını da alt edeceksiniz. Artık sakinleşmek için ağır ilaçlar kullanmanıza da gerek kalmayacak. İşte sizi dünyanın en sakin insanı yapacak öneriler.

fk.jpg

ÖFKENİZİN ALTINDA ÇOK NEDENLER YATIYOR

Öfke durumu anlık yaşansada bazen altında travmatik durumlar olabiliyor. Çocukluk dönemleri, şiddet durumları, ayrılık vs gibi yıkıcı ve üzücü durumlarda bilinçaltına itilen duygular ileriki dönemlerde öfke krizlerine neden olabiliyor. Bazen kapı sesinden, çocuk sesinden bile rahatsız olabiliyoruz. İşte bunların tek nedeni geçmişimiz. Eğer bu durumdan kurtulmak istiyorsak önce geçmişimizi onarmamız lazım. Bastırdığımız duygularımızla yüzleşip, bunları artık geçmişin tozlu raflarına kaldırmak gerekiyor. Peki siz öfke kontrolünüz için ne yapıyorsunuz? İlaçlar mı? Yoksa yalnızlık mı? Bu çözümlerin hiç biri kalıcı etki bırakmaz. İşte öfkenizi yatıştırıp ortadan kaldıracak o yöntemler.

fklik.jpg

TARTIŞMA ESNASINDA ÜÇ KURAL HAYAT KURTARACAK

Öfkelenmenize neden olacak olaylar karşısında öncelikle 10 saniye derin nefes alın. Ve ani bir atakta bulunmayın. Karşınızdaki kişiyi sakince dinleyip, sözünü bitirdikten sonra tane tane konuşun. Ses tonunuzda öfkeden dolayı titreme olabilir. Bunun için ses tonunuzu mümkünce daha kısık bir tonda kullanın. Bu durum hem karşınızdaki kişinin yumuşamasına hem sizin ani bir harekette bulunmanızı engelleyecektir.

GEÇMİŞİNİZ İLE YÜZLEŞİN VE HELALLEŞİN

Diğer bir durum ise geçmişte ya da yakın dönemde yaşadığınız fakat bilinçaltınıza attığınız sorunu dışarıya çıkarmak. Eğer geçmişte sizi üzen ya da sizin yaptığınız kötü bir davranış sürekli aklınıza gelip sizi öfkelendiriyorsa bunu hemen birine ya da bir kağıt kalem alarak yazıya dökün. Ve yazının içerisinde sorular ve cevaplarınız da olsun. Yaşadığınız durumu normalleştirip çözmeyi deneyin. Yoksa bilinçaltına attığınız her şey sizin asla peşinizi bırakmayacaktır. Yüzleşin ve çözün.

SİZİ VAR EDEN DEĞERLERLE UĞRAŞIN VE DEĞİŞİN

Başka bir öfke durum kontrolü yöntemi de sizi sakinleştirecek müzikler, filmler ve sosyal aktivitelerde bulunmak. Sizi mutlu edecek ve hayat enerjinizi yükseltecek eylemlerde bulunun. Bu hem sinirlerinizi yumuşatacak hem de nasıl davranmanız gerektiğini gösterecek. Örneğin çiçek yetiştirin. Toprakla ilgilenin ya da sizi mutlu edecek hobiler edinin. Böylelikle hayata bakış açınız bile değişecektir. Eğer bir şey almak istiyor fakat buna bütçeniz yetmiyorsa öfkelenmeyin. Daha önce hayatınızda olmayan bir eşya için kendinizi hırpalamanın bir anlamı yok. En sevdiğiniz eşyanız mı kayboldu ya da kırıldı demek ki hayatınızdaki yeri o kadarmış. Sevdiğinizin sizden ayrılmasını da böyle anlamlandırabilirsiniz. Evrende her şey bir döngü şeklinde ilerler bazen çemberde kırılmalar olabilir önemli olan bunu doğru bir şekilde onarmaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN