Bugün Ramazanın kaçıncı günü? 30 Mart orucun kaçıncı günü?

Bugün Ramazanın kaçıncı günü? 30 Mart orucun kaçıncı günü?

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelişiyle beraber ruhen ve bedenen günahlardan arınmak için vesile olurken 29 gün sürecek orucun bugün kaçıncı günü olduğu araştırılmaya başlandı. Ramazan ayında oruç tutanlar bugün kaçıncı oruç sorusuna yanıt aramaya başladı. 30 Mart 2023 Ramazan'ın kaçıncı günü?

Ramazan ayının önemi tüm Müslüman alemi tarafından bilinirken bu ay ibadetlerle dolu geçirilirken oruç ibadeti de başta gelir. Sahura kalkan Müslümanlar imsak vaktinden akşam ezanı okunana kadar bir şey yiyip içmeden ve diğer ibadetleri yaparak zamanını geçirir. Oruç tutanlar bugün orucun kaçıncı günü olduğunu araştırmaya başladı. 30 Mart orucun kaçıncı günü? İşte detaylar...

30 MART RAMAZAN'IN KAÇINCI GÜNÜ?

30 Mart 2023 Perşembe günü Ramazan'ın 8. günü olurken bitmesine ise yalnızca 21 gün kaldı.

2023 KADİR GECESİ

Ramazan'ın 26. gününe idrak eden Kadir Gecesi Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı takvime bakara 17 Nisan 2023 tarihine denk gelir.

30 Mart ramazanın kaçıncı günü?

ORUÇ TUTMAKLA YÜKÜMLÜ OLMANIN KOŞULLARI

Müslümanların sorumlu olduğu temel şartlar, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Bu durumda oruç ibadetiyle de aynı şekilde sorumlu tutulur. Ramazan ayında oruç tutmak farz olurken öncelikle Müslüman ve akıl baliğ olması gerekir.

İbadetler üzerinden yükümlü olma şartları verilse de bazı durumlarda oruç tutmama ruhsatı verilir. İbadete yükümlü olunmasa bile ergenlik yaşına gelmeyen çocuklara ibadeti aşılamak ve alıştırmak adına namaz kılmaları ve oruç tutmaları için teşvikler yapılır. Hz. Peygamber yedi yaşından on yaşına kadar olan sürede çocukların namaza alıştırılması gerektiğini söylemiştir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN