Bunu bilmeyen kek yapıyorum demesin! 2 kaşık hamuruna ekleyince günlerce bayatlamıyor, pofuduk oluyor

Bunu bilmeyen kek yapıyorum demesin! 2 kaşık hamuruna ekleyince günlerce bayatlamıyor, pofuduk oluyor

Bu bilgiyi öğrendikten sonra bu malzemeyi evinizden eksik etmeyeceksiniz! Bunu bilmeyen kek yapıyorum demesin! Hamura iki kaşık ekleyince şok olacaksınız. Günlerce bayatlamıyor, pofuduk oluyor...

Kek yaparken kekinizin kabarmamasından ve hemen bayatlamasından şikayetçiyseniz bu bilgi sizi çok mutlu edecek. Lezzetini bozmadan puf puf kabartmak ve uzun süre bozulamadan saklamak için tek malzeme eklemeniz yetiyor. Her evde bulunan malzemeden kek hamuruna iki yemek kaşığı ekleyin ve farkı görün.

KEKİN TAZE KALMASI İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

Başarılı bir diyet için dirençli nişasta tüketilebilir - Sağlık Haberleri

Kek hamuruna iki yemek kaşığı nişasta eklemek, kekinizin kabarmasına büyük bir katkı sağlar. Nişasta, hamurun hafifleyip kabarmasını destekler ve kekin iç yapısının daha yumuşak olmasını sağlar.

Nişasta eklemenin bir diğer avantajı da kekinizin daha uzun süre bayatlamadan taze kalmasını sağlamaktır. Nişasta, kekin nemini muhafaza ederek onun yumuşaklığını ve tazeliğini korur. Böylece, kekiniz ilk günkü gibi lezzetli ve yumuşak kalır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN