Bürokrat ne demek?

Bürokrat ne demek?

"Bürokrat" kelimesinin anlamı, doğru yazılışı ve Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğündeki tanımı ile ilgili merak edilen sorulara bu yazımızda yanıt bulabilirsiniz.

Bürokrat ne demek? Bürokrat kelimesi, genellikle devlet kurumlarında çalışan ve yönetici pozisyonlarda bulunan kişileri tanımlamak için kullanılır. Bu kelime, devletle ilgili işlerin yürütülmesinde önemli bir role sahip olan ve kırtasiye işlerini öne sürerek işlemleri zorlaştıran kişileri ifade eder. Ayrıca, bürokratlar bazen şekilci ve formalist olarak da nitelendirilirler.

Bürokrat kelimesi Türkçe'de "Bürokrat" şeklinde yazılır. Bu kelimenin doğru yazımı, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından da bu şekilde belirlenmiştir.

BÜROKRAT KELİMESİNİN KÖKENİ

Bürokrat kelimesi, köken olarak Fransızca'dan Türkçe'ye geçmiştir. Fransızca'daki "bureaucrate" kelimesinden türetilmiştir ve "bureau" (büro) kelimesiyle ilişkilidir.

BÜROKRAT KELİMESİNİN CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

Bürokrat kelimesi, günlük dilde ve resmi yazışmalarda sıkça kullanılır. Örnek cümleler:

"Devlet dairelerinde çalışan bir bürokrat, yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi."
"Bürokratların işleyişteki rolü, yönetim süreçlerini etkilemektedir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN