Canan Karatay 'En sağlıklı besin' demişti! O sebze pazara çıktı: 20 TL'ye tam bir ecza deposu

Canan Karatay 'En sağlıklı besin' demişti! O sebze pazara çıktı: 20 TL'ye tam bir ecza deposu

Sağlıklı yaşam üzerine verdiği tavsiyelerle gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay'ın 'En sağlıklı sebze' olarak tanımladığı sebzede hasat başladı. Kilosu 20 liradan satılmayan başlayan sebze dünyanın en önemli tıbbi malzemeleri arasında yer alıyor...

Canan Karatay'ın en sağlıklı besinler arasına kattığı lahananın hasat zamanı geldi. Hasadına başlanan taze lahanalar, pazar tezgahlarındaki yerini de aldı...

KANSERİ ÖNLÜYOR, KALP HASTALIĞINA DUVAR ÖRÜYOR

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dünya üzerindeki en sağlıklı besinlerden birinin lahana olduğunu söylüyor.

Karatay, lahanaya değindiği bir açıklamasında; "Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler" ifadelerini kullandı.

canan-karatay-lahana-1.jpg

PAZARDA 20 LİRADAN SATIŞA ÇIKTI

Lahana üretiminde ülkemizde 2. sırada yer alan Niğde'de lahana hasadı başladı. İldeki 25 köy ile kasabada toplam 25 bin dekarlık alana ekilen lahanalar, 1500 üretici ve çalışanlarının ekmek kapısı oluyor.

Bu yıl aldıkları verimden memnun olduklarını söyleyen lahana üreticisi Ferit Başer, "Lahana hasadımız başladı. Yerli tohumdan üretim yapıyoruz ve içtiğimiz sudan sulama yapıyoruz. Lahana bu sene 20 ile 30 TL arasında gidiyor ve bu sene memnunuz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN