Çay ve kahve gibi lekeleri anında temizliyor

Çay ve kahve gibi lekeleri anında temizliyor

Ev hanımlarının en çok zorlandığı alanlardan biri olan halı temizliği, bazen oldukça zahmetli olabiliyor. Özellikle yanlışlıkla dökülen çay veya kahve gibi meşrubatların lekesi bir türlü çıkmıyor. Bu durumda, sizi böyle dertlerden kurtaracak harika bir içerik hazırladık. İşte halılarda meydana gelen zorlu lekeyi tek seferde söküp atan harika teknikler...

Çay ve kahve gibi içeceklerin lekesi, ev hanımlarının korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Bir anlık dalgınlık en sevdiğimiz halılarımızda, bir daha çıkmayacak lekelerin oluşmasına neden olabilir. Biz de buna bir son vermek için halılarda oluşan lekeleri anında söküp atacak etkili temizlik tekniklerini sizin için haberimizde derledik.

BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI

Çay veya kahve dökülen halının üzerine bulaşık makinesi parlatıcısı serpiyoruz. Bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar bekletiyor ve hemen ardından soğuk bir havlu yardımıyla lekeli alını siliyoruz. Lekenin saniyeler içerisinde yok olduğunu gözlerinizle göreceksiniz.

2-001.jpg

ARAP SABUNU

Lekeli halının üzerine bir miktar Arap sabunu döküyoruz. Yaklaşık 45 dakika sonrasında zorlu lekeler halı yüzeyinden çıkmaya temizlenmeye başlayacaktır.

DETARJANLI SİRKELİ SU

Halıda meydana gelen zorlu lekeleri söküp atmak konusunda oldukça etkili olan bu teknik için ilk olarak deterjanı, sirkeyi ve sıcak suyu geniş bir kabın içerisinde homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ardından karışımı lekeli alana uyguluyoruz. Bir süre beklettikten sonra da yumuşayan kirleri temiz ve nemli bir havlu yardımıyla halı yüzeyinden söküp atıyoruz.

SİRKELİ SU

Bir şişenin içerisine beyaz sirke ve sıcak sıcak su ilave ediyoruz. Bu ikisini güzelce karıştırdıktan sonra da sprey şişesinin içerisine aktarıyoruz. Halıdaki lekeli alanın üzerine bu karışımı birkaç defa uyguluyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar bekledikten sonra da ıslık bir bez yardımıyla bu alanı nazikçe siliyoruz. İşlemin sonunda hala lekeden eser kaldıysa tekniği tekrar uyguluyoruz.

1-002.jpg

KARBONAT

İlk olarak bir paket karbonatı ve bir fincan sıcak suyu derin ve geniş bir kabın içerisine karıştırıyoruz. Sonrasında ise lekeli alanın üzerine uyguluyoruz. 1 saat sonrasında ise nemli ve temiz bir havlu yardımıyla ovalayarak temizlemeye başlıyoruz. Yapılan bu işlem, özellikle şekerli çay ve kahve lekelerin anında söküp atıyor.

KURUYAN LEKELER İÇİN MADEN SUYU

Dökülen lekeleri anında müdahale dilemeyen zamanlarda ise maden suyunu sihirli etkisine başvuruyoruz. Kuruyan lekeli alanın üzerine maden suyu döküyoruz ve zorlu kirlerin yumuşamasını bekliyoruz. Sonrasında ise nemli ve ıslak bir havlu yardımıyla bu alanı güzelce siliyoruz. Lekelerin halıdan söküp atıldığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN