Çay ve kahve içerken dikkat! Meğer bu yüzden oluyormuş... İçerisine 1 tane ekleyin kurt, güve, kelebek uğramasın

Çay ve kahve içerken dikkat! Meğer bu yüzden oluyormuş... İçerisine 1 tane ekleyin kurt, güve, kelebek uğramasın

Çay, kahve ve şeker gibi besinleri muhafaza etmek nemli bölgelerde çile haline dönüşüyor. Yalnızca tek bir ürün kullanarak ürünlerinizi börtü böcekten koruyabilirsiniz. İçerisine 1 adet ekleyin tüm sorunu kökten çözün. İşte çay, kahve ve şeker böceklenmesine karşı en etkili yöntem…

Bakliyat gibi ürünlerde sık sık karşılaşılan böceklenme problemi çay ve kahve gibi kuru gıdalarda da görülmektedir. Özellikle nemli ve yüksek sıcaklıklarda böceklenmeye meyilli olan bu ürünler vatandaşları da zor durumda bırakıyor. Kelebek, kurt, güve gibi problemleri yalnızca tek bir ürün ile ortadan kaldırabilirsiniz. İşte çay, kahve ve şeker böceklenmesine karşı en etkili yöntem…

KAVANOZUN İÇERİSİNE BİRKAÇ TANE ATIN

Kuru gıdalarda ortaya çıkan böceklenme problemini yalnızca tek bir ürün ile ortadan kaldırabilirsiniz. Pirinç bulgur gibi kuru bakliyatların yanı sıra çay ve kahve kavanozlarının içerisine ekleyeceğiniz birkaç defne yaprağı güve problemini ortadan kaldırıyor. Kullandığınız çay ve kahveyi hava almayacak kavanozların içerisine ekleyerek içerisine birkaç küp şeker koymakta oldukça etkili olacaktır.

kahve-kavanoz.jpg

Bu tür gıdaların içerisinde nem bulunması durumunda böceklerin hızla ürediği görülür. Bu kapsamda çay ve şeker kavanozlarının içerisine attığınız küp şeker oluşabilecek nemi ve rutubeti önlemektedir. Ayda bir kez değiştirdiğiniz küp şeker ile birlikte gıdalarınızı koruma altına alabilirsiniz. Bu sayede ürünleriniz hem daha taze hem de daha lezzetli olacak.

KAHVE NASIL SAKLANIR?

Kahve tüketmeyi seven bir toplum olarak Türk kahvesini saklamak için şu detaylara dikkat ediniz:

kahve-ogutulmus.jpg

Hava Geçirmez Kavanozlar: Kullandığınız kahvenin cam veya plastik kaplarda bulunması gerekiyor. Hava geçirmeyen bir kap içerisinde hem aroması hem de tazeliği uzun süre devam edecektir.

Işık ve Sıcaklık: Kahvenin doğrudan güneş ışığına ya da sıcaklığa maruz kalmaması gerekiyor. Nem, sıcaklık ve ışık gibi faktörler kahvenin bayatlamasına neden olur. Buzdolabında saklanan kahveleri tazeliği de daha uzun olacaktır.

Taze Öğütme: Kahveyi tazecik tüketmek için kahve çekirdeklerinden yararlanmanız gerekiyor. Her pişirme işlemini kahve tanelerini öğüterek yapmanız daha çok lezzet almamızı sağlayacak.

ÇAY NASIL SAKLANIR?

Türkiye'nin milli içeceği çayı saklamak için de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Çay saklama yöntemleri şu şekildedir:

cay-demleme.jpg

Hava Geçirmez Kavanozlar: Çayınızın taze ve lezzetli olması için çay yapraklarını veya poşetlerini hava geçirmez kavanozlarda saklamanız gerekiyor.

Işık ve Sıcaklık: Güneş ışığı ya da sıcaklık çayın kalitesini etkilemektedir. Bu kapsamda sıcak ve nemden uzak bir bölgede saklamanız gerekiyor.

Kokulu Maddelerden Uzak Tutma: Diğer ürünlerdeki kokuları emme özelliğine sahip olan çayın baharat ya da kokulu maddelerden uzak tutulması gerekiyor. Daha önce farklı bir şey koyduğunuz kavanozun içerisine çay koymamaya dikkat ediniz.

Sadece ufak detaylarla çay ve kahvenizin daha uzun ve taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Hava, ışık, sıcaklık ve nem gibi durumlar ürünlerin tazeliğini etkilemektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN